Cum să ai grijă de un pisoi

Adorabil Tabby Kitten În pat caută curios la cameră

Când aveți un pisoi nou în casa dvs., poate fi un moment interesant, dar este posibil să nu fiți sigur cum să aveți grijă de un pisoi. Pisinii sunt în mod natural curios și jucători mici. Cu toate acestea, învățarea modului de îngrijire a acestora poate fi stresantă pentru primii proprietari. Înainte de a adopta un pisoi, vă ajută să aveți toate accesoriile dvs. pregătite și să vă asigurați că toate părțile periculoase ale casei dvs. au fost amenajate. Este, de asemenea, util să știți ce să căutați când pisoii sunt bolnavi și când să-ți fie programată pentru o întâlnire cu un medic veterinar. Iată câteva dintre cele mai importante lucruri de știut și de făcut pentru a îngriji în mod corespunzător pentru un pisoi.

Îngrijirea pisicilor nou-născuți

Pisicile nou-născute au urcat împreună

Uneori, o pisică gravidă va da naștere pisicilor acasă. Acesta este un scenariu ideal, deoarece pisica maternă va avea tendința de toate nevoile pisicilor sale în primele câteva săptămâni de viață. Ea este capabilă să-i îngrijească pe ceas, să le păstreze curat și să-i ajute urina și defecate. Ea își folosește, de asemenea, propria căldură a corpului pentru a ajuta la menținerea pisicilor cald, ceva ce nu se pot face până când nu sunt de câteva săptămâni.1

Dacă aveți un pisoi orfan, care este mai mic de opt săptămâni, el sau ea va avea nevoie de îngrijirea ceasului de la dvs. sau de un părinte favorabil. Pisicile mai mici de două săptămâni vor trebui să fie hrănite cu formula de pisoi la fiecare două până la trei ore. Imediat după hrănire, organele genitale trebuie să fie stimulate astfel încât să urină și să defecate. Pisicile nou-născute trebuie, de asemenea, să fie păstrate calde deoarece nu își pot reglementa propria temperatură corporală.2

Odată ce pisicile sunt mai vechi de două săptămâni, ochii lor se deschid și pot începe să meargă.3 Ei vor avea nevoie în continuare de headinguri de formulă de pisici și de asistență cu baie, dar frecvența scade la fiecare patru până la șase ore.4 Sunt disponibile diete speciale de pisici care sunt etichetate pentru a fi utilizate în pisoi care au vârsta de trei săptămâni sau mai mult. Unele pot, de asemenea, să înceapă antrenamentul de litterbox la această vârstă.5

Nutriție pentru pisoii mai mari

Toate pisicile sunt carnivore, ceea ce înseamnă că cea mai mare parte a nutrienților lor esențiali provine din surse de carne.6 Dietele de pisoi comerciale sunt formulate cu conținut ridicat de proteine, dar sunt optimizate pentru creștere și dezvoltare. Ele conțin, de asemenea, un conținut mai mare de calorii, deoarece pisicile au nevoie de o mulțime de energie pentru a juca și a crește. Este posibil să începeți anumite diete de pisici cum ar fi dieta BabyCat Royal Canin odată ce un pisoi este de trei până la patru săptămâni. Puteți să o amestecați cu formula de pisoi, dar odată ce un pisoi are opt săptămâni, el sau ea nu va mai avea nevoie de formula.7

Cel mai bine este să evitați dieta fără dietă și dietele alimentare crude. Cercetările sugerează că există un risc crescut pentru anumite tipuri de boli de inimă atunci când sunt hrănite diete fără cereale și există încă o investigație FDA în curs privind această legătură.8 În prezent nu există dovezi științifice despre orice beneficiu în hrănirea unei diete crude asupra unei diete comerciale, iar un studiu de la Universitatea din Liverpool a demonstrat că dietele brute măresc riscul de contact cu bacteriile dăunătoare cum ar fi Salmonella și Campylobacter specii.9

Formarea casetei de gunoi

Pisoi folosind o cutie de gunoi

Mai mulți proprietari, tot ce trebuie să faceți este să plasați pisoiul în fața unei cutii de gunoi și el sau ea va începe să o folosească în primele câteva minute. Unii pisoi au nevoie de puțin timp, deoarece elementele noi pot fi puțin înfricoșătoare sau confuză pentru a începe cu. Dacă pisoiul dvs. insistă să se joace cu așternutul în caseta lui, luați în considerare mutarea casetei de gunoi într-o altă zonă. Când folosesc caseta în mod corespunzător, ea ajută la recompensarea pisoiului cu un tratament după aceea.

Rețineți că majoritatea pisicilor se referă la confidențialitate când merg la baie. O cutie cu glugă poate ajuta la prevenirea timidității atunci când utilizați caseta. Este, de asemenea, cel mai bine să nu vă deplasați în jurul lor atunci când își folosesc cutia de gunoi. Diferitele tipuri de așternut pot fi preferate față de altele și cutiile de gunoi mai mici pot împiedica jucătorii să se joace în ele. De asemenea, este util să păstrați cutia de gunoi curată, deoarece unele pisici pot fi preluate cu privire la utilizarea unei cutii de gunoi care nu corespunde standardelor lor de curățenie. Dacă este dificil să țineți pasul cu scoopingul regulat, un Automatizată sau autocurătoare de gunoi poate facilita oferirea pisicilor dvs. cu un loc curat pentru a-și face afacerea.

Îngrijirea preventivă a pisicilor

Kittens ar trebui să înceapă să primească vaccinări la vârsta de opt săptămâni, dar pisoii orfani ar trebui să le primească puțin mai devreme, deoarece nu au beneficiul de protecție împotriva laptelui mamei lor.10 Vaccinările vor proteja împotriva bolilor de lungă durată sau debilitante, cum ar fi herpesvirusul felinar și calicivirus.11 În majoritatea statelor, ei trebuie să primească vaccinul lor de rabie până la vârsta de 12 până la 16 săptămâni. Veterinarii vor verifica, de asemenea, un eșantion fecal al lui Kitten pentru a vedea dacă transportă paraziți intestinali, dintre care unele pot fi împărtășite cu alte animale de companie sau cu oameni.12

Verificările regulate sunt importante pentru pisici, deoarece detectarea precoce a problemelor poate duce la un tratament mai rapid. Dacă un pisoi nu câștigă greutate în mod corespunzător, VET poate recomanda diagnosticarea pentru a determina dacă există o boală prezentă. Pisicile pot avea, de asemenea, probleme de sănătate, cum ar fi purpurii și acarienii urechii, precum și semne clinice cum ar fi vărsături, diaree, tuse și strănut.

Supraveghere și instruire

Kitten se joacă cu o minge de sfoară

Este foarte important să vă concentrați asupra pisicilor dvs. cât mai curând posibil. Pisoi iubesc să urce până la locurile înalte sau să intre în spații mici și strânse. Căderea de la înălțimi mari poate fi periculoasă, iar niște pisoi pot fi blocați sau răniți în spații mici. Ei vor juca cu sau mestecând aproape orice, dar jucând cu anumite plante de plante sau cabluri electrice pot provoca boli grave și răniri.13 Asigurați-vă că păstrați toate medicamentele, pesticidele și echipamentul de curățare a casei la îndemâna pisicilor. Porțile de companie pot ajuta la păstrarea acestora din camere cu pericole de pisici sau ați putea lua în considerare păstrarea pisoiului închis la o singură cameră a casei dvs. până când el sau ea este suficient de mare pentru ao explora în siguranță.

Ridicarea unui pisoi este o experiență distractivă și incredibil de recompensare. Îngrijirea corectă a pisicilor dvs. de la început va ajuta la asigurarea faptului că crește într-o pisică sănătoasă care va conduce o viață lungă și fericită ca însoțitor.

  1. Societatea umană a animalelor. Îngrijirea pisicilor tineri și mamei lor. Animahumanesocietate.Org. Accesat la 27 martie 2021.
  2. Williams K, Ward E. Creșterea pisicilor. Vcampitales.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  3. Alley Cat de salvare. Etape de dezvoltare a pisicilor. Saveacat.Org. Accesat la 27 martie 2021.
  4. Preocuparea comunității pentru pisici. Babies sticla. CommunityConcernforcats.Org. Accesat la 27 martie 2021.
  5. Universitatea din Wisconsin-Madison Scoala de Medicina Veterinară, medicina de adăpost. Ghid pentru creșterea pisicilor minori. Uwsheltermedicina.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  6. MacDonald ML, Rogers QR, Morris JG. Nutriția pisicii domestice, un carnivor de mamifer. Annu Rev Nutr. 1984-4: 521-562. DOI: 10.1146 / annurev.Nu.04.070184.002513
  7. Cereți medicului de pisică. Pisicile de înțărcare. AskthecatCatocctor.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  8. Freeman Lm. O inimă zdrobită: riscul bolilor de inimă în diete de tip boutique sau fără cereale și ingrediente exotice. Vetnutriție.Tufts.edu. Publicat 4 iunie 2018. Accesat la 27 martie 2021.
  9. Schmidt VM, Williams NJ. Dietele crude de carne prezintă riscul de sănătate pentru animalele de companie și SUA? Liverpool.AC.Regatul Unit. Accesat la 27 martie 2021.
  10. Restine L, Buzhardt L, Ward E. Recomandări pentru proprietarii de pisoi noi. Vcampitales.COM. Accesat la 27 martie 2021.
  11. Cornell Feline Health Center. Vaccinuri de feline: beneficii și riscuri. Veterinar.Cornell.edu. Updated ianuarie 2018. Accesat la 27 martie 2021.
  12. Cornell Feline Health Center. Boala zoonotică: Ce pot prinde de pisica mea? Veterinar.Cornell.edu. Updated martie 2017. Accesat la 27 martie 2021.
  13. Boicelli C. Plantele obișnuite de uz casnic toxice pentru pisici. Preventivevet.COM. Publicat 13 iulie 2020. Accesat la 27 martie 2021.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un pisoi