Evacuarea cochiliei în crabiul de pustnic

Hermit Crab fără coajă

Crabii de pustie fac animale de companie distractive pentru copii, dar această mică creatură necesită o mare întreținere. Și din moment ce ei le place să trăiască în colonii, dacă intenționați să păstrați mai multe crabi de pustie împreună, rezervorul mai mare necesar pentru a-și reproduce mediul natural poate lua o mulțime de cameră. Adăugați la aceasta posibilitatea de agresiune, stres și infecție - toți contribuabili la "evacuarea coajă" - și brusc un animal de companie copil devine responsabilitatea părintelui.

Care a spus, descoperind dvs pustnic crab și-a lăsat cochilia nu este neapărat o indicație că ceva este greșit. Evacuarea cochiliei este o parte comună a creșterii crabului. Din moment ce "împrumută" o coajă de melc pentru a trăi, în timp ce cresc, ceea ce implică vărsarea exoscheletului, ei trebuie, de asemenea, să se miște periodic într-o coajă mai mare de melci. Împreună cu evacuarea cochiliei vine atât de un detectiv cât și de îngrijitor. Este de acord să descifrați de ce sa întâmplat acest lucru și să vă asigurați că crabul dvs. găsește o nouă casă rapidă.

Ce este evacuarea coajă?

Evacuarea shellului se întâmplă atunci când crabul dvs. trebuie să "transformăm" atât locuința, cât și exoscheletul său pentru a se potrivi dimensiunii corpului mai mare. Acesta va lăsa coaja actuală pentru a găsi una mai potrivită. Care a spus, nu toți cei care abandonează nava Molting. Stresul, un mediu inospitalier, o coajă proastă de montare (prea mare, prea mică, prea grea) și o companie neinvitată poate provoca un crab de pustnic pentru a ieși din cochilie. Când se întâmplă acest lucru, crabul dvs. fără adăpost devine brusc expus în împrejurimile sale, devenind prea uscat și lăsându-l letargic. Uneori, așezarea înapoi și vizionarea este tot ce puteți face. Dar prin asigurarea protecției și o alegere a abodurilor modernizate, ați putea să-i convingeți pe Hermie în interiorul armurii sale.

Simptomele evacuării cochiliei în crabi de pustnic

Adevărat - Un stresor neprevăzut ar fi putut cauza crabul să-și părăsească cochilia, dar ar putea fi, de asemenea, să se plângă. Dacă observați crabul dvs. care se îndreaptă spre mâncare și apoi opriți brusc, încercând să urcați pe pereții de sticlă al habitatului său, ca și cum ar fi căutat o cale de ieșire, tragându-și cochilia sau gheare mare sau a ieșit excesiv în apropierea vasului de apă sau iazul de îmbrăcăminte, Poate să prezinte comportamente pre-murdare. De asemenea, puteți observa crabul care acționează letargic. Poate că picioarele și corpul ei au luat o nuanță de bej. Ochii ei pot părea să se confrunte spre exterior, iar antenele sale ar putea înceta activitatea. Dacă observați oricare dintre aceste simptome și mediul crabului dvs. este impecabil, așteptați-l. Crabul tău poate în curând și-a vărsat exoscheletul (Molt). După ce se mișcă, va dori să se miște într-o cochilie mai mare, deci asigurați-vă că aveți întotdeauna mai multe dimensiuni de cochilii goale în habitat cu crabi Hermit.

Cauze de evacuare a coajelor

Uneori evacuarea este cauzată de factori, alții decât topirea, ca o problemă cu mediul crabului. Nivelurile de umiditate din habitat ar putea fi prea scăzute sau prea mari (umiditatea ideală variază de la 70 la 80%) sau temperatura ar putea fi prea caldă. Un alt stresor care uneori cauzează un crab pentru a-și părăsi cochilia este inaccesibilitatea vasului de alimente. Este partea de mâncare alimentară la înălțime sau este un alt crab care se joacă și îl împiedică să mănânce?

Într-un rezervor cu mai mult de un crab, locuințele pot apărea. Crabii se pot lupta împotriva cochilii de dorit și au fost, de asemenea, cunoscute pentru a fura carcasa altcuiva, în timp ce crabul fără adăpost a fost "încercând" unul gol. Din acest motiv, amplu Selectarea shell, inclusiv diferite dimensiuni, ar trebui să fie întotdeauna furnizate, deoarece un stil poate să nu se potrivească unui anumit crab, dar poate fi perfect pentru partenerul său de rezervor.

Există câteva cazuri atunci când coaja ar putea irita crabul de pustnic.Nisipul, acarienii sau alte obiecte străine se pot lăsa în coajă, cauzând evacuarea crabului. Infecțiile fungice sau bacteriene pot provoca, de asemenea, boală cutanată în crabul de pustnic și pot face să părăsească coaja. Cu toate acestea, această problemă este de obicei remediată de un molt.

Tratament

Când un crab de pustnic este în afara cochiliei - fie din cauza unui molt sau a unei alte cauze de mediu - este stresată și vulnerabilă. Crabul dvs. are nevoie de protecție de la cealaltă Crabi în habitat, precum și o mică coaxură, astfel încât să se întoarcă la coajă. În primul rând, protejați crabul de pustnic prin mutarea la un Rezervorul de izolare sau carantinează-l prin plasarea într-un cupol de protecție realizat dintr-o sticlă de sodă de plastic mare (tăiată în jumătate prin mijloc, deschisă de orificiu de sus). Premisele de izolare ar trebui să aibă aproximativ 6 inci de un substrat, astfel încât crabul dvs. să se poată îngropa și să-și completeze molt. Ciclul de molid poate dura până la o lună, deci fii răbdător. Și asigurați-vă că oferiți un acces ușor la alimente și apă.

Apoi, asigurați-vă că crabul dvs. are o varietate de noi opțiuni de locuințe, oferindu-i o gamă de cochilii de dimensiuni corespunzătoare. Unele crabi sunt destul de deosebite cu privire la forma deschiderii și stilul cochiliei, așa că încercați să surprindeți cochilii ușor mai mari cu același stil la cea a casei sale anterioare. Înainte de a plasa noile cochilii în habitat, spălați-le și periați orice resturi, sterilizați-le timp de 15 până la 20 de minute în apă clocotită, uscați-le, și apoi asigurați-vă că nu există obiecte străine în interior. După ce cochilii sunt curate, lețați-le cu un amestec de apă de sare de mare dechlorată și plasați-le în rezervor cu crabul dvs. izolat.

Urmăriți crabul pentru câteva zile pentru a vedea dacă este confortabil până la o coajă nouă. Este posibil să trebuiască să eliminați câteva cochilii pentru o zi sau două și apoi puneți-le înapoi în habitat până când crabul dvs. alege în cele din urmă o casă. În cele din urmă, lăsați crabul singur și în întuneric. Pacea și liniștea vor ajuta, în cele din urmă, să se simtă suficient de sigură pentru a încerca o altă coajă.

Cum de a preveni evacuarea coajă

Puteți preveni evacuarea blocurilor nejustificate prin îngrijirea cu atenție pentru crabul dvs. și habitatul său. Pentru a face acest lucru, mai întâi, asigurați-vă că carcasa dvs. de crab Hermit are nivele de umiditate ideale. Umiditatea este esențială pentru sănătatea de crab, deoarece umiditatea îi ajută să respire prin bordurile lor modificate. A higrometru vă va ajuta să vă asigurați că nivelurile dvs. sunt adecvate. De asemenea, difuzați în mod regulat crabul (cel puțin de câteva ori pe zi) cu apă caldă distilată pentru a umezi branhii pe părțile laterale ale corpului său.

Habitul de crab Hermit trebuie să aibă și o temperatură adecvată, de asemenea. Gama ideală este între 72 de grade la 80 de grade Fahrenheit. Menținerea acestei temperaturi va permite ca substratul din rezervor să mențină un gradient de temperatură similar, menținându-vă craburile calde.

Pentru a preveni infecțiile fungice și de bacterii, asigurați-vă că mediul dvs. de crab are un flux amplu de aer, să-i hrănească mereu alimente proaspete și să îndepărteze orice alimente neobișnuite înainte de a crește mucegaiul și curățați și mențineți atât substratul cât și apa pentru a preveni creșterea mucegai sau alge.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Evacuarea cochiliei în crabiul de pustnic