Giant african milipede: profilul speciilor

Copii

Dacă căutați un animal exotic unic de începători, care este ușor de păstrat și de îngrijire, nu căutați mai departe decât Giația Africană Milpede. Millipedes poate arata un pic cam ca insecte, dar de fapt, sunt Arthropods-Relative de crabi și creveți. Millipedes nu au de fapt 1.000 de picioare, deoarece numele lor sugerează - numărul mediu de picioare este de 100 (două seturi de picioare pe segment de corp). De fiecare dată când se estompează, ele cresc mai multe segmente corporale care sunt complete cu mai multe picioare.

O varietate de millipede care sunt păstrate ca animale de companie sunt numite în general Giant Millipedes sau gigant african millipedes, Dar există adesea confuzie asupra unor nume de specii, deoarece identificarea speciilor poate fi destul de dificilă în specimenele vii. Există, de asemenea, unele dispute față de denumirile științifice corecte ale unor millipede. În timp ce există o anumită variație în aparență, Millipedes gigant sunt în mare măsură similare în caracteristicile și îngrijirea lor. În general, Giant Millipedes sunt animale de companie ușor de îngrijit și întotdeauna primesc o mare reacție de la vizitatori!

Prezentare speciala

Denumirea comună: Giant african Milipede

Denumirea științifică (numele): Arhispirostreptus spp, scaphiostreptus spp

Dimensiunea adulților: 7.5 până la 11 inci

Speranța de viață: 7 până la 10 ani

Giant african Giant Milpede Comportament și temperament

Giant african Millipedes pot fi tratate și sunt destul de docile și în mișcare lentă. Ei se înțeleg bine cu alții, astfel încât să puteți păstra mai mult de unul în același rezervor. Aceste millipede se reproduc destul de ușor, deci dacă aveți bărbați și femei împreună, puteți descoperi bebelușii. Millipedele masculine au picioare modificate pe segmentul celui de-al șaptelea segment numit gonopode. Aceste picioare arata diferit decat celelalte picioare in aceea ei au gheare de apucare si sunt adesea transportati sub corp.

În timp ce în general sunt ușor, aceste artropode se pot înspăimânta. Când se întâmplă acest lucru, au două moduri principale de apărare. În primul rând, ei se înclină într-o spirală strânsă, ele secretă un lichid iritant din porii corpului.

Avertizare

Din fiecare segment de corp, o milipedă va secreta un fluid galben-maro - se numește fluid repungnator, deoarece miroase și are gust. Fabricat din cianură de hidrogen, fluidul vă va irita ochii și gura, astfel încât să vă spălați întotdeauna mâinile după manipularea unui milipede. Unii oameni sunt mai sensibili la lichid decât alții, iar unele specii sunt, de asemenea, mai toxice decât altele.

Locuințele Giantului African Milpede

Giantul african Millipedes face foarte bine în captivitate atâta timp cât sunt ținute într-un mediu care se potrivește nevoilor lor. Ca regulă generală, un acvariu de 10 până la 15 galon oferă o cameră amplă pentru câteva millipede. Asigurați-vă că lungimea rezervorului este de cel puțin trei ori lungimea milipedelor (și lățimea de două ori la fel de largă, deoarece Milpede este lungă). Spațiul de podea este mai important decât înălțimea. Un capac strâns sau ponderat este o idee bună.

Millipedes ca să urce puțin, astfel încât un strat bun (3 până la 4 inci) de mușchi de turbă sau un amestec de turbă / amestec de sol (fără îngrășăminte sau îngrășământ) poate forma baza. Acest lucru poate fi acoperit cu un mușchi sphagnum și bucăți de coajă pentru a oferi o acoperire suplimentară. Umed (nu umed) De asemenea, poate fi folosit așternutul de frunze, deși poate doriți să înghețați mai întâi pentru a ucide orice insecte în ea.

Există opinii variate cu privire la temperaturile corespunzătoare pentru Millipedes gigant. Deoarece millipedes sunt nativi la climatul tropical, mulți păzitori recomandă ca rezervorul să fie păstrat la aproximativ 75 până la 80 de grade Fahrenheit (24-27 Celsius) sau chiar la fel de mare ca 85 Fahrenheit (30 Celsius). Utilizați un sub-rezervor încălzitor pe un termostat (vândut pentru păstrarea reptilelor) plasat sub o jumătate din rezervor.

Dacă plasarea unui încălzitor sub rezervor încălzește substratul prea mult sau se usucă, tamponul de căldură poate fi atașat în partea sau o parte din partea din spate a rezervorului. Pe de altă parte, mulți păzitori nu oferă căldură suplimentară deloc. Dacă este cazul, asigurați-vă că temperatura camerei dvs. în timpul zilei este de cel puțin 72 Fahrenheit (22 Celsius), deși o ușoară scădere pe timp de noapte ar trebui să fie tolerabilă. Nivelul de umiditate din rezervor trebuie întotdeauna păstrat la 75 până la 80%. Acest lucru poate fi realizat prin menținerea umezelii substratului cu autocolarea regulată și verificarea cu un contor relativ de umiditate.

Alimente și apă

În sălbăticie, Giant Millipedes sunt erbivores care găzduiește materialul veche și decăzut (dar nu putrezită). În captivitate, ele pot fi hrănite o varietate de legume și fructe, tăiate în bucăți mici. Mai moale legume și fructe sunt cele mai bune salate de frunze, castravete (raportate a fi un aliment preferat de millipedes), roșii, pepene galben, piersici și banane. Nu spălați niciodată mâncarea pentru millipede în orașul clorurat sau în oraș Atingeți Apa, deoarece toate nevertebratele sunt deosebit de sensibile la clorul toxic și la reziduurile sale.

Păstrați un vas de mică adâncime de apă fără clor, disponibil pentru millipedes. Lăsați întotdeauna o piatră mare în fel de mâncare ca o scară de urcare pentru a preveni înecarea potențialului.

Furnizați alimente o dată pe zi, la fel de mult ca animalul dvs. sau animalele de companie vor fi consumate în această cantitate de timp alimentar poate fi hrănit într-un vas de mică adâncime sau un capac de borcan. Ei preferă alimentele care pornește să se descompună astfel încât să părăsească rămase în rezervor pentru o zi sau așa este de fapt de ajutor. Este, de asemenea, o idee bună să oferiți niște gunoi de frunze (frunze decăzute) pe care le pot mânca. Înghețați frunzele pentru a reduce numărul de organisme invizibile introduse pe frunze. Praf doar unele dintre alimente ușor cu un supliment de vitamine care conține calciu pentru ao adăuga la dietă.

Probleme comune de sănătate

Chiar Veterinarii de animale exotice au puțină experiență cu nevertebrat animale de companie. Ei nu vor putea oferi îngrijiri pentru un Giapede African Giapede, astfel încât proprietarii de animale de companie trebuie să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea lui Milipede printr-un control atent al alimentelor, apa, umidității și locuințelor. Asigurați-vă că ați testat apa pentru urme de clor și cloramină utilizând un kit de testare a chimiei la piscină ieftină și întotdeauna verificați calitatea și curățenia alimentelor și a substratului pe care le furnizați dacă exponatele dvs. Milpede:

  • Pierderea poftei de mâncare
  • Letargie
  • Ciuperci pe carapace (coajă exterioară)
  • Coajă plictisitoare, mai degrabă decât coajă strălucitoare

Achiziționarea Giantului African Giapede

Deși este perfect legală de a avea un gigant african milpede ca un animal de companie în u.S., Nu este legal să importați exemplare prinse sălbatice de-a lungul U.S. frontieră. Când sunt dobândite din sălbăticie, de obicei poartă acarieni simbiotici, care sunt inofensivi pentru oameni.

Dacă achiziționați un Giant African Pet Milpede, trebuie să cumpărați de la un crescător american sau un magazin de animale de companie care îi ridică în U.S. Aceasta înseamnă că poate fi greu să găsești un Giant African Giapede. Asigurați-vă că oricine vă vinde animalul de companie este un crescător legitim și licențiat cu comentarii pozitive din partea cumpărătorilor din trecut.

Animale similare cu gigantul african Milipede

Dacă sunteți interesat de alte nevertebrates Puteți păstra ca animale de companie, verifică:

În caz contrar, verificați animale exotice care poate fi animalul dvs. de companie!

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Gigant african milipede. Rosamond Gifford Zoo

  2. Gigant african milipede. Rosamond Gifford Zoo

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Giant african milipede: profilul speciilor