Provocări ale amestecării speciilor într-un terariu

Dragonul central organizat (Pogona VitTiceps) mănâncă fructe

Uneori, când oamenii au înființat a terrariu doresc să creeze un "mini-ecosistem" și să adauge un amestec de specii care vor coabita în terariu. În timp ce teoretic, sună ca o idee bună, este o situație plină de dificultăți și poate fi realizată numai cu o mare parte din cercetare și muncă. Pentru deținătorul mediu al Reptiles și amfibieni, Nu este ceva recomandat. Păstrați aceste provocări în minte atunci când decideți dacă să amestecați speciile din terariul dvs.

Cerințe diferite pentru fiecare specie de companie

Diferite specii au cerințe diferite, chiar dacă diferențele par destul de minore. În sălbăticie, fiecare specie ocupă o nișă unică chiar și în același climat general, în care temperatura, lumina și umiditatea variază în funcție de habitatul specific al fiecărei specii (e.G. Tree versus locuință la sol, terestru versus acvatic).

Într-o situație nenaturală (The Terrarium), este greu de oferit un mediu care duplică îndeaproape mediul natural necesare pentru a menține speciile unice sănătoase și fără stres. Furnizarea de condiții naturale pentru mai multe specii este extrem de complicată, chiar dacă provin din aceeași zonă.

Mai mare terrariu necesar

Terariile pentru speciile mixte trebuie, în general, să fie mult mai mari decât cele pentru o singură specie și sunt mai dificil de întreținut. Camera suplimentară este necesară pentru a oferi condițiile adecvate de mediu și mobilierul pentru fiecare specie, precum și pentru a permite fiecărei specii propriul său spațiu să vâneze și să interacționeze oarecum natural. Aglomerarea diferitelor specii împreună într-o rezervor mic poate fi o rețetă pentru dezastru.

Predare

Cersoanele carnivore sunt, de obicei, nu sunt consumatoare pretențioase și vor încerca să mănânce cască mai mici de orice specie. Acest lucru se aplică în continuare animalelor (șopârlă, broaște, salamanders) care sunt în mare parte insectivore - majoritatea nu va ezita să vâneze alte animale mici, având în vedere ocazia - mai ales dacă sunt închise într-un rezervor cu ei. De asemenea, luați în considerare stresul pe care îl plasați pe un animal, limitându-l în clasamente apropiate cu un potențial prădător.

Stres și lupte

Animalele pot deveni stresate de comportamente și afișaje care sunt neașteptate și că nu știu cum să interpreteze. Între specii care nu coexistă în mod normal, comportamentele normale și afișajele benigne pot fi interpretate greșit și acest lucru poate duce la lupte sau stres.

Paraziți și boli

Animalele din diferite zone sau habitate au imunități diferite la paraziți și bolile infecțioase. Prin urmare, o specie poate avea un bug pe care să le poată purta fără efecte rele. Cu toate acestea, dacă bug-ul (fie este un parazit, virus sau bacterii) este introdus unei specii fără imunitate naturală, rezultatul poate fi devastatoare.

Toxicitate

Toxicitatea poate fi o problemă cu niște broaște, salamanders și Noi. Multe toxine de piele secretă. Aceste toxine nu pot fi periculoase pentru oameni, dar se pot acumula într-un rezervor și pot provoca probleme dacă sunt absorbite prin pielea altor locuitori ai rezervorului sau dacă un cmotește încearcă să mănânce un amfibian toxic.

Un rezervor cu o singură specie este cel mai bun

Există oameni care au tancuri mixte care par să facă bine, dar este cel mai bine să rămânem la o specie per rezervor. Rezultatele amestecării speciilor de reptile și amfibiene într-un terariu sunt imprevizibile, în special pentru păzitorii mai puțin experimentați. Furnizarea unui mediu adecvat și atenuarea stresului sunt prea importante pentru sănătatea și bunăstarea reptilelor și a amfibienilor pentru a avea șanse cu amestecarea speciilor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Provocări ale amestecării speciilor într-un terariu