Testarea progesteronului și lh la câini - testarea ovulației și verificările fertilității

Testarea progesteronului și LH la câini - Testarea ovulației și verificările fertilității

Chiar și cei mai experimentați crescători de câini pot avea probleme cu decizia când să-și reproducă cățea. Unele catelusi ovulate devreme, in timp ce altele sufera Încălzirea căldurii sau încălzirea tăcută. Din acest motiv, mulți crescători vor întreprinde Progesteron și testarea LH la câini pentru a determina cele mai bune momente pentru a le împerechea pe câini.

Dog progesteron și testarea LH se face prin luarea unui eșantion de sânge întreg de la câinele dvs. După procesarea eșantionului, un veterinar vă poate ajuta să determinați când câinele dvs. va ovula și cele mai bune momente pentru a vă reproduce câinele.

Ce este testarea progesteronului și LH la câini?

Testarea progesteronului Picioare Când va fi cățea ta ovulate și cele mai bune zile să o împerecheze. Ca atare, acest test ajută la Îmbunătățiți fertilitatea și prolificitatea atunci când reproduceți cățea, deoarece momentul rău cu rasă este o cauză majoră a infertilității. Testele de progesteron pot ajuta, de asemenea, la prezicerea Paturiției, diagnosticarea pubertății întârziate, identificați OESTRUS tăcută și lucrați în jurul Split Cicluri de căldură. În concluzie, Testele de progesteron cantitative implică luarea probelor de sânge din cățea dvs. Rezultatele sunt de obicei date ca o valoare numerică, cum ar fi ng / ml.

Testarea LH apare adesea alături de testarea progesteronului pentru a identifica exact când o curvă ovulează. Acest lucru permite crescătorilor să decidă când este mai bine să-și reproducă cățea. Cu toate acestea, testarea LH nu se face în mod obișnuit de la sine, deoarece creșterea LH înainte ca ovulația să se încheie rapid. Ca rezultat, nivelurile de progesteron sunt de asemenea verificate pentru a confirma că ovulația este iminentă - nivelurile de progesteron cresc alături de LH. Testarea LH este, de asemenea, utilizată pentru a identifica femelele spuse și pentru a diagnostica unele tumori ovariene. Similar testului de progesteron, testul LH se face prin desenarea unei probe de sânge pentru testare.

Modificări hormonale în timpul ovulării câinilor

Principalii hormoni implicați în ovulație sunt estrogen, hormon luteinizant (LH) și progesteron (P4). Fiecare hormon are un rol diferit în ovulația cățea. Acești hormoni lucrează împreună pentru a se asigura că ciclul este complet. Deci, care hormoni ar trebui să testezi? Și care hormoni ne spun când ovulația este pe cale să se întâmple? Citiți cu noi pentru a afla mai multe.

Estrogen

PROSTRUS-ul dvs. de cățea începe cu estrogen (Estrone, estradiol, estriol). Estrogenii sunt responsabili pentru Dezvoltarea sexuală a cățea. Acești hormoni se lovește o gamă largă de schimbări fizice în timpul ciclului de căldură. Cu estrogeni crescuți, câinele dvs. va arăta primele semne de căldură, inclusiv umflarea vulbă și descărcarea cu alb roz. Aceste schimbări persistă timp de nouă zile.

Un tip specific de estrogen, estradiol, se face în foliculii ovarelor și crește în concentrarea până când apare ovulația. Estradiolul funcționează prin stimularea creșterii și îngroșării căptușelii uterine care pregătește cățea pentru sarcină. Odată ce estradiolul atinge concentrația de vârf, creșterea și declanșează ovularea hormonului luteinizant.

Hormon luteinizant

Hormon luteinizant (LH) este un hormon care funcționează alături de hormonul de stimulare a foliculului (FSH) și estradiol (E2) la declanșarea ovulației. Odată ce foliculii din ovare sunt maturi, 17a-hidroxiprogesteron (o rudă de progesteron), oprește producția de estrogen și, în schimb, stimulează creșterea LH pentru a se prepara pentru eliberarea ouălor. Această creștere LH durează 24-48 de ore. Testarea pentru LH dezvăluie astfel că se produce ovulația. Cu toate acestea, această creștere LH nu este întotdeauna prinsă la timp, astfel încât majoritatea veterinarilor vor recomanda testarea de progesteron.

Progesteron

Alături de creșterea LH vine o creștere a progesteron producție. Progesterul este important deoarece vă pregătește cățea pentru sarcină. Dacă ouăle se supun fertilizării, progesterul stimulează creșterea vaselor de sânge care furnizează endometrul uterului. Apoi pregătește căptușeala de țesut a uterului cățea pentru a permite implantarea ouălor. Astfel, vârful LH apare, de obicei, odată ce nivelurile de progesteron ajung la 2 până la 3 ng / ml, moment în care punct ovulația ar trebui să aibă loc două până la trei zile mai târziu. Ovulația începe odată ce nivelurile de progesteron de sânge ale câinelui ajung la 5 până la 8g / ml, astfel încât un veterinar poate identifica ovulația prin testarea acestui hormon.

Schimbările fizice și comportamentale la câini în timpul creșterii LH

Înainte de începerea supratensiunii LH, târfa dvs. ar trebui să afișeze edemul și roșeața vulvei. Ea va produce, de asemenea, descărcare roșie închisă și sângeroasă. Pe măsură ce scăderea nivelului ei de estrogen și progesteron se ridică, scăderea edemei și descărcarea ei se pot schimba de la roșu închis la o culoare de paie.

În ziua supratensiunii LH sau chiar în jurul acestuia, comportamentul câinelui dvs. se poate schimba dramatic. Ea poate afișa brusc un comportament de semnalizare și să permită altor câini să montați-o. Ea poate, de asemenea, să steag când cineva se învârte în ea, și ea se poate plimba și plânge. În general, odată ce o târfă începe în picioare, ea este gata să reproducă două până la trei zile după.

Precum și comportamente evidente de reproducere, cățea dvs. poate du-te de mâncare sau devin foame. Ea poate urina mai des pentru a atrage atenția câinilor masculi. În acest moment, urina ei va conține hormoni și feromoni pe care câinii de sex masculin pot mirosi de la distanțe mari. Pe lângă asta, ea poate deveni mai agitată, iritabilă și nervoasă. Unele cățelușe sunt opuse, devenind mai afectuoase și aglomerate în timpul supratensiunii LH. Știți cel mai bine câinii tăi, deci asigurați-vă că vă uitați la un comportament neobișnuit pentru cățea dvs.

Cum funcționează câinele progesteron și de testare LH?

Testarea progesteronului ar trebui să înceapă 3 până la 5 zile în căldura cursei dvs, și repetată la fiecare 2 până la 3 zile. Pentru a obține eșantionul de sânge de la câine, veterinarul dvs. va rade un mic patch de blănuri de la gâtul câinelui sau piciorul. Apoi, VET introduce un ac mic în vena câinelui tău. Acest proces este similar cu un test de sânge uman. Ca atare, majoritatea câinilor fac bine cu procedura și nu au nevoie sedare. Cu toate acestea, în cazul în care câinele dvs. are nevoie de sedare, veterinarul dvs. vă poate cere permisiunea de a sedura animalul de companie. Un sedativ reduce stresul și vă împiedică câinele să aibă o experiență înfricoșătoare.

Eșantionul de sânge este apoi trimis pentru analiză in-house, fie la un laborator dacă medicul veterinar nu are toate echipamentele necesare. Practicile mai mici sunt mai puțin susceptibile de a avea acest echipament din cauza lipsei de cerere. Majoritatea veterinarilor vor folosi un imunoanalyzer pentru a privi proba de sânge a cățea dvs. Câteva exemple de imunoanalizeri populare includ IMULITE® 1000 SISTEM și Vidas®. În funcție de medicul veterinar și de metoda pe care o folosesc, puteți obține rezultate în termen de 1 până la 2 ore.

Dog progesteron și testarea LH
Veterinarul dvs. va primi o mostră de sânge de la câinele dvs. pentru a face testul.

Ce sunt benzi de testare de ovulație și cum funcționează?

Benzi de testare de ovulație sunt teste la domiciliu care pot fi făcute pentru a verifica dacă câinele dvs. este ovulat. Aceste teste de bandă sunt Mai puțin stresantă pentru cățea dvs., sunt ieftine și sunt ușor de utilizat la domiciliu. Cu toate acestea, unii clienți constată că aceste benzi de testare nu sunt indicatori fiabili ai ovulației la câini - unele benzi nu schimbă culoarea, iar unii dau indicații false că cățea este gata să se reproducă. Potrivit producătorilor de benzi de testare de ovulație, benzile funcționează prin detectarea nivelurilor de estrogen în fluidul vaginal al cățea. Dar cum folosiți o bandă de testare de ovulație?

În primul rând, ștergeți vulva curățată și asigurați-vă că nu există sânge în exces. Apoi, deschideți ușor vulva și puneți banda 1/2 un inch înăuntru. Asigurați-vă că suprafața tamponului atinge peretele vulva și îl ținea în poziție de 20 până la 30 de secunde. După aceasta, scoateți cu grijă șurubul ovulației și verificați dacă este complet umed cu lichid vaginal. Dacă este, așteptați încă 30 de secunde pentru ca rezultatele testului să devină clar. Orice schimbare de culoare după 3 minute este inexactă, deci asigurați-vă că citiți rezultatele în această perioadă.

Progesteron și testarea LH la câini - Întrebări frecvente

Au mai multe întrebări sau preocupări Progesteron și testarea LH la câini? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Cât de repede se ridică progesterul câinelui?

Potrivit chirurgiei veterinare din Clarendon Street, Odată ce nivelurile de progesteron încep să crească, se dublează la fiecare ziS. Concentrațiile maxime de progesteron sunt realizate între 20 și 30 de zile de la capătul Ostrusului Bitch, indiferent dacă cățea este însărcinată sau nu. De atunci, apare un declin treptat, iar progesteron se întoarce la nivelurile sale bazale în jurul valorii de 60 până la 70 de zile după ce a avut loc ovulația. În ansamblu, progesterul cursei dvs. se va ridica foarte repede, deci este important să efectuați testarea regulată de progesteron pentru a ști când vă reproduceți câine în căldură.

Cum testezi dacă un câine este ovulat?

Pentru a testa dacă câinele dvs. este ovulat, Metoda cea mai precisă este testarea progesteronului. Cu ajutorul veterinarului, măsurați progesterul de bază al câinelui la 3 până la 5 zile în căldura ei. La începutul căldurii ei, nivelurile de progesteron ale cățea trebuie să fie mai mici de 1 ng / ml. În următoarele câteva zile este important să vă restabiliți cățea. În curând, progesterul ei ar trebui să măsoare 2.0 ng / ml sau de două ori nivelul de bază.

Această creștere a progesteronului este un indicator că a început o creștere a LH și de la LH Surge durează doar 12 până la 24 de ore (sau uneori mai puțin), poate fi ușor ratat dacă LH singurul hormon este măsurat. Odată ce VET dvs. vă informează despre creșterea LH, fiți conștienți de faptul că ovulația are loc la aproximativ două până la trei zile după, în medie. Aceste ouă sunt viabile timp de trei până la patru zile după ovulație sau cinci până la șase zile după creșterea inițială LH

Cât de des are un câine în sezon?

Cele mai multe rase medie de câine vin în sezon de două ori pe an, în jurul la fiecare șase luni. Cu toate acestea, acest interval variază de la rasă la rasă. Rasele mai mici ca Chihuahuas pot intra în căldură de trei ori pe an, în timp ce rase uriașe ca Marele Dane poate intra în căldură la fiecare 12 până la 18 luni. Unele rase au cicluri de căldură mai specifice. De exemplu, Basenjis au un ciclu de căldură mai lung decât alte rase de câine, iar Estrus are loc între septembrie și octombrie pentru Basenjis în emisfera nordică. În ansamblu, câinii diferiți vin în sezon în momente diferite, deci discutați cu medicul veterinar despre animalul dvs. de companie dacă nu sunteți sigur.

Ce nivel de progesteron indică ovulația la câini?

Ovulația se întâmplă atunci când Nivelurile sanguine progesteron ajung la 5 sau 6ng / ml. Indiferent dacă aveți o rasă mică sau mare, târfa dvs. ar trebui să ovuleze la același nivel de progesteron ca orice alt câine. De îndată ce nivelurile de progesteron ale cursei dvs. depășesc 5 ng / ml, unele veterine vor recomanda Ridicații naturale să se facă cât mai curând posibil. Deși ouăle de cățea dvs. nu sunt încă mature, materialul seminal proaspăt va supraviețui suficient de mult în tractul său reproductiv pentru fertilizare. Pentru crearea de spermă răcită, cu toate acestea, transporturile sunt adesea aranjate odată ce nivelurile de progesteron a cățea crește peste 20 ng / ml. Robinetele de material seminal congelate pot începe odată ce nivelurile de progesteron ajung la 35 ng / ml.

Trebuie să vin în fiecare zi până când apare ovulația?

In general vorbind, Testarea progesteronului la câini se face de obicei la fiecare 2 zile. Dacă progesterul este la nivelul bazalului său (<1 ng / ml), puteți aștepta cu patru până la cinci zile înainte de a vă redirecționa cățea. Dacă nivelurile de progesteron sunt de 2 ng / ml, cățea dvs. poate fi redesenată la fiecare 2 zile. Acest lucru se datorează faptului că concentrațiile de progesteron dublează la fiecare 2 zile.


Dog progesteron și testarea LH sunt o parte esențială a Creșterea câinilor de sincronizare. Pentru a începe testarea progesteronului și testarea LH la câini, luați câinele la VET 3 până la 5 zile în ciclul ei de căldură pentru primul său test de sânge. De aici, puteți restabili la fiecare 2 zile dacă veterinarul dvs. recomandă acest lucru.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testarea progesteronului și lh la câini - testarea ovulației și verificările fertilității