Pot câinii să mănânce vanilie?

sticlă mică de extract de vanilie de casă și trei fasole de vanilie izolate cu umbre pe fundal alb

Vanilla este un ingredient care este folosit într-o mare varietate de alimente, dar este sigur ca câinele dvs. să mănânce? Citiți mai multe pentru a afla mai multe.

Ce este Vanilla?

Vanilla este un condiment derivat din orhideele genului de același nume. Vanilla Orchid este o plantă asemănătoare viței de vie care crește copacii. Partea de plantă care este utilizată este POD, denumită în mod obișnuit fasole.

Vanilie este un ingredient puternic și există o varietate de forme și utilizări. Există câteva specii principale utilizate pentru a produce fasolele de vanilie cultivate în întreaga lume pentru utilizare culinară. Ei au diferențe subtile în aromele și aromele lor, iar Beanul Madagascan este cea mai populară varietate.

Când fasolele sunt recoltate, ele trec printr-un proces lung de uscare și, de acolo, pot fi folosite într-o varietate de moduri diferite.

  • Boabe de vanilie: Fiecare pod de vanilie lung, subțire conține mii de semințe mici în coajă. Acestea sunt achiziționate întregi și uscate, iar semințele sunt răzuite din POD să fie adăugate ca aromă naturală.
  • Pulbere de vanilie: Create din fasole de vanilie uscată, uscată. Este folosit în mod obișnuit ca îndulcitor natural.
  • Extract de vanilie: Aceasta este o soluție lichidă concentrată realizată prin înmuierea păsărilor de vanilie în apă și alcool timp de aproximativ două luni. Este folosit mai des în coacere decât fasolea în sine, deoarece este mai puțin costisitoare și mai convenabilă.
  • Vanilie pastă de fasole: Aceasta o combinație de pulbere de vanilie și extract de vanilie concentrat.
  • Aromă de vanilie: Acest lucru este similar cu extractul de vanilie, dar, în aromă de vanilie, păstele sunt înmuiate în propilen glicol în loc de alcool.

Este sigur să vă hrăniți câinele vanilie?

Deci, dacă câinele dvs. a fost să-i ducă la un pod de vanilie și să o mănânce, este puțin probabil să provoace probleme majore, altele decât, eventual, un pic de burtă supărată.

Cu toate acestea, dacă ar trebui să contracareze surful și să bea o sticlă plină de extract de vanilie, ar putea fi mult mai problematică.

Extractul de vanilie și aromele sunt toxice pentru câini datorită conținutului ridicat de alcool și consumul chiar o parte dintr-o sticlă ar putea fi un risc grav de sănătate, în special pentru câinii mai mici.

În timp ce prăjiturile și alte alimente care utilizează extractul de vanilie sunt puțin probabil să conțină suficient pentru a provoca o problemă (de obicei, doar câteva picături sunt folosite în coacere), hrănirea prăjiturilor de câine și alte deserturi dulci nu este ceva care trebuie încurajat.

cantități mari de zahăr ar putea prezenta o problemă în ceea ce privește obezitatea, diabetul și sănătatea dentară. Produsele de coacere, de asemenea, conțin adesea o mulțime de ingrediente bogate, inclusiv lapte, iar acest lucru poate duce la tulburări de stomac. Cei mai serios, îndulcitorii artificiali precum xilitolul sunt adesea adăugați și acest lucru este foarte toxic pentru câini, chiar și în cantități foarte mici. La care se adauga, ciocolată și stafidele nu sunt mai puțin frecvente în prăjituri, iar acestea sunt și toxice.

Potențiale preocupări de sănătate

Dacă câinele dvs. ingeră o cantitate semnificativă de produse de coacere cu extragere de vanilie sau o bea direct din sticlă, acest lucru poate provoca simptome severe și, în cazuri extreme, ar putea fi fatale pentru câinele dvs.

Conținutul de alcool din extractul de vanilie poate fi dăunător câinelui dvs. chiar și în doze mici. Severitatea toxicității poate varia foarte mult în funcție de tipul și cantitatea ingerată și de dimensiunea animalului de companie.

Alcoolul este absorbit foarte repede într-un câine de sistem de câini și pot să arate efectele în decurs de 30 până la 60 de minute. Simptomele pot varia de la ușoare până la severe și amenințătoare de viață.

Vanilia extrage Simptome de otrăvire

  • Diaree
  • Dezorientare, confuzie
  • Vărsături
  • Ritmul cardiac lent
  • Letargie
  • Deshidratare
  • Convulsii
  • Moarte

Dacă bănuiți că câinele dvs. a ingerat un produs ca extract de vanilie, este necesară o vizită la clinica veterinară.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. mănâncă extract de vanilie sau aromă?

Dacă câinele dvs. ingerați accidental extractul de vanilie, ar trebui mai întâi să scoateți toxina din atingerea câinelui dvs. și să încercați să identificați ceea ce au mâncat, cât de mult și timpul. Cu toxicitate, cu atât mai devreme câinii primesc tratament și cu atât mai multe informații vă puteți oferi medicului veterinar cu atât mai bine.

Chiar dacă credeți că câinele dvs. a ingerat doar o cantitate mică sau nu sunt observate simptome, vorbind cu veterinarul dvs. pentru reasigurare sau pentru a verifica dublu este întotdeauna o idee bună.

În concluzie, deși nu toate formele de vanilie sunt toxice pentru câinele dvs., cel mai bine pentru a evita hrănirea la câinele dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce vanilie?