5 Reguli de siguranță pentru gătitul alimentelor pentru câini de casă

O mulțime de proprietari de câini iau în considerare gătitul pentru animalele de companie în loc să se bazeze în mod constant pe magazin cumpărat alimente cum ar fi Kibble. Avantajele sunt numeroase. Gătitul pentru câinele dvs. nu este doar o modalitate de a-i oferi o dietă perfect echilibrată (și gustoasă), poate chiar fi o modalitate de a economisi bani.

Cu toate acestea, nu este la fel de simplu ca să-ți dai catelul tău un castron de ceea ce ai pentru prânz. Există câteva reguli pe care trebuie să le urmați dacă doriți ca animalul dvs. să fie sănătos și fericit.

Resturi de bucătărie pentru câini

1. Evitați ingredientele care ar putea fi periculoase

Doar pentru că un câine ar mânca ceva, nu înseamnă că ar trebui să-l lași. Și nu înseamnă doar lucruri evidente, cum ar fi gunoi sau pantofii tăi. Există o mulțime de alimente care sunt perfect sigure pentru consumul uman, care vă pot face ca câinele să fie bolnav.

Cel mai mare pe care majoritatea oamenilor au auzit este ciocolata. Ciocolată și alte produse de cacao conține teobromina, o substanță cu efect stimulativ. În funcție de cantitate, poate provoca probleme digestive cum ar fi diaree și vărsături, și în cazuri mai grave Convulsii sau chiar moarte.

Alte alimente care sunt toxice pentru câini includ ceapă și usturoi care pot duce la anemie, struguri și stafide, ceea ce ar putea provoca insuficiență renală, iar nuci Macadamia care pot fi fatale chiar și în cantități mici. Înainte de a începe să gătiți pentru câinele dvs. sau chiar să-i dați resturi de pe masă, asigurați-vă că vă educați pe lista completă a alimente care sunt toxice pentru câini.

alimente care sunt rele pentru câini

2. Aflați mai multe despre alimentele crude

Opiniile hrăniți alimentele brute de câine sunt împărțite. Consensul pare a fi că este în mare parte în regulă, dar cu unele măsuri de precauție. La urma urmei, probabil că l-ați văzut mânca mult mai rău.

În esența lor, câinii sunt carnivore, iar sistemul lor digestiv este construit pentru a manevra carne crudă, deci, în timp ce există o șansă de e. Coli sau otrăvire de salmonella, este minimă. Cu toate acestea, carnea și peștele crude poartă întotdeauna un risc de paraziți, așa că asigurați-vă că vă dați doar mâncarea proaspătă de companie, cumpărată de la o sursă de renume.

Cumpărați cantități mai mici în loc să o primiți în vrac și lăsați-o să stea în frigider prea mult timp și să vă spălați în mod regulat bolurile câinelui. Pentru propria dvs. siguranță, spălați toate suprafețele pe care le-ați folosit, precum și mâinile, de fiecare dată când vă ocupați de carne crudă. Ouăle brute sunt, de asemenea, relativ sigure pentru câini, dar păstrează consumul limitat. Prea mulți pot provoca o deficiență de biotină, așa că lipiți la una sau două pe zi.

3. Strângeți echilibrul optim

Deși nu poate cea mai gustoasă opțiune, alimentele câinilor cumpărate de magazin este de obicei echilibrată într-un mod care îndeplinește cerințele dietetice ale unui câine sănătos. Dacă o luați asupra ta pentru a găti pentru câinele dvs., este important să vă străduiți să găsiți un echilibru similar.

Nu fiecare masă trebuie să fie echilibrată în mod egal - încercați să priviți imaginea de ansamblu pe un nivel săptămânal. În general, jumătate din Dieta câinelui dvs. trebuie să fie compusă din proteine de la carne, pește, ouă și lapte. Cealaltă jumătate ar trebui să fie o combinație de legume și fructe brute sau gătite, iar un amidon și carbohidrați.

Grăsimile ar trebui să fie prezente, dar în cantități mici. Câinii au nevoie, de asemenea, de calciu. Oasele au fost în mod tradițional o sursă preferată, dar pot fi de fapt periculoși. Nu numai că ele reprezintă un pericol de sufocare, dar ele pot, de asemenea, să se spargă ușor și să vă rănească gingiile, stomacul sau intestinele animalului. În general, este considerat mult mai sigur pentru a opta doar pentru un supliment de calciu.

4. Urmăriți-vă pentru condimente și condimente

Când gătiți pentru câinele dvs., uitați de noțiunile umane despre ceea ce este alimentația aromatică. Câinii nu sunt doar perfect conținuțând alimente pe care am putea găsi bland, de fapt este chiar mai bine pentru ei. În majoritatea cazurilor, alimentele pe care oamenii le mănâncă sunt prea sărate pentru câini.

Câinii sunt mult mai sensibili la sare decât noi suntem, și consumul prea mare poate duce la probleme de burtă, sete excesive și chiar deshidratare. Alimentele picante pot provoca probleme similare, deși câinii nu percep într-adevăr gustul alimentelor picante la fel cum facem. Condimente precum Paprika și piper pot provoca, de asemenea, iritarea pielii și a ochilor, care este un alt motiv pentru a le evita.

În cele din urmă, evitați să dați nucșoară câțiva dvs. cu toate costurile. În timp ce aroma sa poate părea cerească pentru tine, sa știut că provoacă dureri abdominale severe la câini și, în unele cazuri, chiar moartea. Multe alte ierburi și condimente sunt complet inofensive, dar pentru că câinii au un sentiment mult mai dezvoltat de miros decât noi, un câine ar putea refuza să mănânce o masă din cauza aromei unui anumit condiment.

Câini și sare

5. Îmbunătățiți sănătatea câinelui

Așa cum există anumite alimente care ar trebui evitate cu toate costurile, există și altele care sunt de fapt Uimitor pentru sănătatea câinelui tău. În general, alimentele bogate în proteine ​​fac o alegere excelentă, fie ca parte a unei mese complete, fie ca o gustare. Aceasta include produse lactate, cum ar fi iaurtul și brânza de cabană, cu excepția cazului în care, bineînțeles, câinele dvs. este intolerant la lactoză.

Dairy este, de asemenea, o sursă bună de calciu foarte necesar. Cu toate acestea, amintiți-vă întotdeauna să citiți lista ingredientelor și să alegeți produse fără adăugarea de zahăr sau îndulcitori. Și nu exagerați - produsele lactate excesive poate provoca probleme digestive.

Untul de arahide este o gustare mare proteină și bogată în grăsimi, dar ar trebui să fie dată în mod moderat, ca o dată ocazională. Somon și alte pești uleioase nu este doar plină de proteine, ci și bogată în acizi grași omega-3 - care sunt benefice pentru inimă, rinichi, oase și articulații și multe alte aspecte ale sănătății animalului dvs. de companie.

În cele din urmă, fructele și legumele proaspete, cum ar fi morcovii, sparanghelul, dovleacul și spanacul sunt o sursă de nutrienți neprețuită, fiind, de asemenea, bună pentru dinți și crucială pentru digestie datorită conținutului lor de fibre.

Concluzie

La fel ca oamenii, câinii au nevoie de varietate în dieta lor pentru a se asigura că primesc toate substanțele nutritive de care au nevoie. Dacă câinele dvs. suferă de probleme cronice de sănătate, consultați medicul veterinar înainte de a trece la Mâncăruri de casă.

Citiți următorul: Rețetă: cele mai bune biscuiți de câini de casă

5 Reguli de siguranță pentru gătitul alimentelor pentru câini de casă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Reguli de siguranță pentru gătitul alimentelor pentru câini de casă