Madagascar hissing profilul speciilor de cocoașă

Un gândac din Madagascar

Șansele sunt cele mai multe dintre noi nu au luat în considerare niciodată păstrarea unui gândac ca un animal de companie. Cu toate acestea, unii oameni găsesc gandaci fascinante și există specii de gândaci buni care nu vă deranjează oamenii care își petrec exoscheletul fragil. Natura ușoară a cocoașă a madagascarului face un animal de companie bun pentru proprietarii care sunt noi la Păstrarea insectelor. În ciuda denumirii sale înfricoșătoare, gandacii de tip Madagascar sunt descriși de fanii lor umani ca fiind dur, docil și ușor de manevrat.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Madagascar hissing cocoașă

Nume stiintific: Gromfadorhina Portentosa

Dimensiunea adulților: Până la 3 inci în lungime

Speranța de viață: Până la 5 ani în captivitate

1:58

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre Cankroach-ul Madagascar Hissing

Madagascar hissing comportament și temperament

Madagascar hissing gingi, Gromfadorhina Portentosa, Nativ pe insula mare din Madagascar de pe coasta de est a Africii de Sud, este una dintre cele mai mari specii de cocoașă din lume. În habitatul nativ, acești locuitori din lemn sunt frecvent găsiți trăind în copaci căzuți și decăziți sau în așternutul de frunze uscate.

Madagascar hissing gândac, altfel cunoscut sub numele de "Hissers", sunt o culoare roșie închisă în culoare neagră, cu un exoscheleton dur. Spre deosebire de majoritatea gândurilor, ei nu au aripi pentru zbor sau sărituri. Ei compensează prin faptul că au determinat alpiniști excelenți care pot scădea chiar și pereții de sticlă. Ele sunt doar una dintre cele aproximativ 20 de specii de gândac pe Madagascar, dintre care multe sunt păstrate ca animale de companie exotice.

Unele U.S. Statele, inclusiv Florida, necesită indivizi sau instituții care doresc să-i păstreze pe Hissers să aibă un permis special, fie pentru coloniile de reproducere captive, fie chiar unul singur. Dacă ridicați Hissers. Permisele specifică și consiliază pe păzitorii să nu ia vreodată femelele, în special femeile însărcinate, din habitatele lor. Acest lucru este necesar pentru a preveni introducerea inadecvată a unei specii invazive în u.S. medii.

Sunetul de șuierare

Hissing Genkrope au o pereche de spirale modificate - acestea sunt tuburile insecte utilizarea pentru respirație. Aceste insecte folosesc aceste spirații pentru a produce sunetul de șuierare care le-a inspirat numele. Ei vor spui când vor fi deranjați, iar bărbații se strecoară, de asemenea, când curgăm femelele. Uneori, o întreagă colonie va urca în mod unison, din motive care sunt încă neclare pentru cercetători.

Hissers forțează aerul prin spiralele pentru a produce toate diferitele lor sunete de hissing - un apel este folosit pentru a atrage un partener, altul este folosit atunci când gândacul se simte amenințat (cunoscut sub numele de "perturbarea" Hiss), și un al treilea cunoscut Hiss este AVERTISMENT, folosit atunci când un gândac masculin se pregătește să atace un alt bărbat.

Roadele de sex masculin adult pot fi identificați prin cele două lovituri mari proeminente (tuberculoase) pe placa lor dorsală (prothorax) în spatele capului. Femelele adulte au, de asemenea, tuberculi în aceeași locație, dar ele sunt netede.

Locuințele de la Madagascar Hissing Hissing

Un rezervor de pește de 5 până la 10 galoane va găzdui mai multe gandaci de hissing Madagascar confortabil. Utilizați un capac sigur de plasă. De asemenea, asigurați-vă că alpiniștii dvs. determinați nu pot ieși prin aplicarea unei acoperiri groase de jeleu de petrol la partea de sus a câțiva centimetri ai pereților de sticlă din habitat.

Aspen Shafings de lemn, unul până la doi centimetri adâncime, sunt un substrat adecvat pentru evitarea lui Hissers, evitarea de cedru sau de pin care îi vor face rău. Deoarece Hissers nu-i plac lumina puternică, oferă doar iluminare ambientală foarte scăzută și adăugați niște locuri ascunse. Ei vor fi fericiți cu ascunderea locurilor la fel de simple ca și cartierele de carton de hârtie igienică, bucăți de carton de ou de carton, coajă de plută, lemn de ploaie și cutii de carton mici.

Fiind creaturi tropicale, gandacii hissing sunt cel mai acasa cand sunt pastrati la temperatura doar deasupra camerei - tolereaza temperaturi de 75 la 85 grade Fahrenheit. Asigurați-vă că incinta dvs. este securizată - în timp ce nu sunt cunoscuți ca artiști de evacuare, un gândac din Madagascar ar putea fi ucis de o cădere de la o masă (sau de un om nesuspecting care merge pe o evadare).

Alimente și apă

Hrănirea hissing Genkrope O varietate de fructe și legume proaspete, inclusiv romaină și alte verzi cu frunze (evitați salata de aisberg) în combinație cu un aliment de peleți care sunt bogate în proteine, cum ar fi alimente de câine uscate. Morcovii par a fi un favorit, împreună cu portocale, mere, banane, roșii, țelină, squash, mazăre, poduri de mazare și alte legume colorate.

Îndepărtați alimentele neobișnuite după câteva zile pentru a evita slăbirea. Spre deosebire de alte gandaci, Hissers nu vor mânca degradarea sau putrezirea materiei alimentare. Curat și clar proaspăt, apă non-clorurată ar trebui să fie furnizate într-un vas de mică adâncime care are roci uriașe în el pentru a preveni animalele de înec.

Probleme comune de sănătate

Madagascar Hissing Genkrings sunt hardy - la fel ca majoritatea gândurilor, ei nu au multe probleme de sănătate. Un lucru pe care să-l urmăriți, totuși, este deshidratarea - dacă cocoșul dvs. de companie arată scârțâit sau încrețit, probabil că nu obține suficientă apă. Dacă nu prezintă semne de deshidratare și lovituri ușor atunci când o atingeți mai întâi (indicând anxietate), atunci aveți un gândac sănătos.

Coși de gunoi (vărsând exoscheletul exterior) șase timpuri separate înainte de a ajunge la maturitate. Această perioadă este atunci când gândacul dvs. este la cel mai vulnerabil - se poate ascunde și nu mânca cu o zi înainte de un molt pe măsură ce se pregătește pentru vărsare. Odată ce atinge aproximativ șapte luni de vârstă, se oprește în plină expansiune și a ajuns la maturitate.

Achiziționarea de gardă de gunoi de madagascar

Acestea nu sunt gandacii dvs. standard de bucătărie - invadatoare. Trebuie să le cumpărați pe Amazon sau de la un crescător de insecte reputat - costă între câte 2 și 10 $. Dacă doriți să vă configurați propria colonie de reproducere, cumpărați cel puțin 10 persoane - solicitați patru femele adulte pentru fiecare bărbat adult. Acest lucru va spori șansele ca colonia dvs. de reproducție să ofere un număr mare de roade pentru mulți ani să vină.

Acest animal de companie poate fi o alegere bună pentru copii, mai ales dacă încercați să ajutați un copil să treacă peste o teamă de creaturi înfricoșătoare. Această insectă lentă nu skitter ca alte bug-uri, care este un factor major de frică pentru cei cu enomofobie (teama de insecte) și va tolera să fie tratată, până la un punct. Daca un insectă vreodată poate fi considerat drăguț, gunoiul Madagascar Hissing devine destul de aproape.

Animale similare cu garnitura de gunoi din Madagascar

Dacă încă nu sunteți sigur dacă doriți să dețineți un gândac de companie, dar sunteți interesat de alte nevertebrate, puteți păstra ca animale de companie, verifică:

În caz contrar, verificați alte animale exotice care poate fi animalul dvs. de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Madagascar hissing gândac. Departamentul de Entomologie, Universitatea din Kentucky

  2. Madagascar Hissing Gandaci: informații și îngrijire. Oklahoma State University

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Madagascar hissing profilul speciilor de cocoașă