Cap de capră: profilul speciilor

Capra alb-negru în picioare cu lesa roșie în câmpul uscat

Deși sunt considerate în mod tradițional ca a animal de ferma, Caprele fac de asemenea Animale de companie bune. Un favorit perene în grădinile zoologice, natura lor curioasă și prietenoasă îi face să fie însoțitori distractivi. Există peste 300 de rase distincte de capre, Dar soiurile de capră pitic sau pity sunt cel mai frecvent ținute ca animale de companie. Caprele sunt una dintre cele mai vechi specii domestice din întreaga lume și sunt încă ridicate pentru laptele, carnea, blană și piele. Caprele sunt animale de turmă, deci au nevoie de cel puțin un partener de același fel și au nevoie de o curte mare în care să se plimbe. Din aceste motive, caprele necesită un nivel avansat de îngrijire.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Capră

Nume stiintific: Capra Aegagrus

Dimensiunea adulților: 16 până la 23 de centimetri înălțime la rasa de la umăr, Buck poate crește la fel de mare ca 300 de lire sterline - capre mai mici sunt de 45 până la 60 de kilograme - caprine pygmy sunt de 15 inci la umăr și 35 până la 45 de lire sterline

Speranța de viață: 15 până la 18 ani în captivitate, cu unii care trăiesc mult mai mult

Cap de capră și temperament

Caprele sunt animale de turmă, deci nu ar trebui să fie niciodată păstrate ca animale solitare. O pereche (sau mai mult) de capre va face o bună adăugire la familia potrivită. Trebuie să fiți pregătiți pentru un angajament pe termen lung când păstrați caprele. Ei au nevoie de atenție ca orice alt animal de companie. De asemenea, trebuie să vă gândiți cine poate avea grijă de caprine când sunteți departe. Caprele de companie tind să-mi placă atenția, mângâie de la proprietarii lor și chiar mâncați din mâna voastră. Ei pot obține gelos și moderat agresiv dacă o capră este favorizată față de ceilalți.

Locuind capra

Caprele sunt cele mai potrivite pentru ferme sau case din mediul rural cu acreage. O cantitate mare de spațiu (o curte sau pășune) va fi necesară, în funcție de rasa și numărul de capre. Dacă locuiți într-un oraș, Bilews vă poate împiedica să păstrați caprele, deoarece probabil vor fi clasificate ca o specie agricolă.

Rasele mai mici de capre, cum ar fi Pygmies, au nevoie de cel puțin 135 de metri pătrați pe capră. Rasele standard de capră standard, cum ar fi nubienii, au nevoie de două ori mai mult spațiu pe capră, deci planificați în consecință. Fotografia pătrată a spațiului trebuie să fie înmulțită cu numărul de capre pe care le aveți, deoarece au nevoie de spațiu pentru a se deplasa unul în jurul celuilalt. Împrejmuirea incintei de cel puțin 4-5 picioare înălțime este, de asemenea, o necesitate pentru toate caprele, deoarece sunt foarte agile și jumperi buni.

Spațiul de locuit are nevoie de zone care oferă un soare și umbra părții, precum și protecția împotriva vântului. Adăposturile de capră sau hambarele ar trebui să fie, în mod ideal, fără proiecte. Această zonă de dormit va oferi acoperire și protecție împotriva prădătorilor și a vremii extreme. În cazul în care carcasa sau hambarul are ferestre, ele ar trebui să fie mai mari decât capul celei mai puternice caprine când stau pe picioarele sale din spate. În caz contrar, fereastra trebuie acoperită cu bare pentru a împiedica caprele să-și pună capul prin fereastră și să încerce să urce. În interiorul incintei, o capră de mame (Doe) va avea nevoie de un stand mai mic dacă ridică caprine de copil (copii).

Alimente și apă

În ciuda reputației lor, caprinele sunt mâncători pretențioși. Ei preferă să mănânce alimente care nu au fost murdare sau căzute pe podea. Utilizați un alimentator deasupra solului. Deși au tendința de a naviga pe iarbă, buruieni și arbuști, curtea standard nu va avea suficientă frunză pentru o dietă întreagă de capră. Completați dieta lor cu fân, boabe și verdeață. Dacă veți păstra caprele în apropierea grădinilor, asigurați-vă că evitați plantarea trandafirilor și a altor plante toxice, cum ar fi Azalee, Rhododendron, Laurel de munte și Ferigi.

Caprele mănâncă un volum mare de alimente în fiecare zi. Fiți pregătiți să trageți baloturi grele. Ele necesită, de asemenea, cereale bogate în proteine ​​și minerale suplimentare, în special cupru. Acest lucru este adesea furnizat ca o pulbere liberă sau ca o lingură de cărămidă comprimată. Caprele au nevoie de multă apă curată, zilnic. Consultați-vă cu un exotic sau veterinar de animale de fermă pe cele mai bune alimente pentru capra dvs. - nu presupuneți că alimentele etichetate pentru alte animale Barnyard sunt sigure pentru capre.

Probleme comune de sănătate

Găsiți un exotic sau veterinar de animale de animale care va fi disponibil pentru a vă servi caprele. Caprele sunt susceptibile la o serie de boli infecțioase și cronice. Vaccinările și tratamentul preventiv de rutină pentru viermi și alți paraziți sunt necesare pentru toate caprele și ar trebui să consultați veterinarii locali cu privire la ceea ce este necesar în zona dvs.

Bolile comune de capră includ:

  • Caprină artrită encefalită (cae): Similar cu SIDA la om, aceasta este o boală incurabilă care afectează sistemul imunitar al caprinei. Este, de asemenea, foarte contagioasă pentru alte capre.
  • Caseus limfadenită (CL): Aceasta este o boală care formează buzunarele PU numite abcese în jurul ganglionilor limfatici. Când aceste buzunare extrem de contagioase au izbucnit, ei infectează alte caprine.
  • Coccidioza: Acesta este un parazit care infectează tractul intestinal al caprinei (și alte specii) și cauzează diaree.
  • Pietrele de vezică: Similar cu oamenii, calculul (pietre) se pot forma în vezica urinară a caprinei și se blochează în uretra. Acest lucru poate bloca urinarea și poate fi mortală. Aceste pietre sunt adesea un rezultat al unui dezechilibru alimentar.
  • Gura inflamabilă (orf, gura scobby, dermatită pustulară contagioasă): Aceasta este o boală care provoacă blistere în și în jurul gurii și nasului unei caprine. Este cauzată de un virus și poate fi transmis oamenilor.
  • Enterotoxemie: Un dezechilibru bacterian în rumenul caprinei, este prevenit prin vaccinare. Poate fi cauzată de schimbări bruște de dietă sau de orice altceva care poate provoca o supărare digestivă.
  • G-6-S: Acest defect genetic din caprele nuubiene va provoca o cruce nuubiană sau nubiană să moară tineri.

Este legal să dețină o capră de companie?

Verificați reglementările Zoning din zona dvs. pentru a vă asigura că caprele de companie pot fi păstrate în limitele orașului sau orașului. De asemenea, pot exista restricții privind dimensiunea sau greutatea de capră. De asemenea, unele municipalități reglează modul în care animalele apropiate pot fi păstrate la locuințe sau proprietăți învecinate. Dacă vă aflați în imediata apropiere a vecinilor dvs., verificați că vor fi toleranți la caprele de companie, deoarece aceste animale pot fi destul de puternice.

Achiziționarea de capră

Obțineți caprele dvs. de la crescătorii conștiincioși care practică bună asistență medicală preventivă. Este întotdeauna cel mai bine să vizitați amelioratorul, astfel încât să puteți observa condițiile pe care caprele le sunt păstrate pentru a vedea rezultatele testelor pentru CAE și alte boli. Înainte de a se angaja să obțină capre de companie, gândiți-vă dacă vă puteți satisface nevoile. Caprele pot face animale de companie excelente pentru proprietarii energetici și puteți chiar să vă distrați numindu-le.

Animale similare cu capră

Dacă sunteți interesat de alte animale Barnyard, verificați:

În caz contrar, verificați altele animale de fermă care poate fi animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: Ce nume perfect pentru o capră de companie?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Mestecați pe acest lucru: capre ca animale de companieTexas A & M Universitatea Veterinară medicină și științe biomedicale.

  2. Boli comune ale caprinelorMerck Manual veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cap de capră: profilul speciilor