Cum să-ți înveți câinele să "lasi"

Învățați câinele să-l lase

Câinii sunt creaturi ale momentului. Ei fac ceea ce fac ei pentru că ei cred că este o idee bună. Dar, uneori, lucrul pe care doresc să-l facă nu este de fapt o idee bună. De fapt, câinii noștri doresc ocazional să facă teribil lucruri!

În calitate de îngrijitor al câinelui dvs., știți cel mai bine și învățați un "lăsați-l" este o modalitate excelentă de a vă concentra atenția asupra dvs. și de a ignora ceea ce are interesul său - mai ales dacă ceea ce este interesat are potențialul de a fi neplăcut sau periculos.

Mai jos, vom explica ce înseamnă "lăsați-l" înseamnă, de ce este un indiciu important pentru a vă învăța câinele, ceea ce va trebui să începeți și cum să vă învățați pooch-ul dvs. pentru a vă lăsa cu succes "."

Cum să învățați câinele dvs. la "Lăsați-l și # 8221 ;: tayway-uri cheie

  • Învățați câinele dvs. la "Lăsați-l și # 8221; vă va ajuta să vă păstrați pooch-ul mai sigur. Câinii și proprietarii se confruntă cu orice număr de pericole în timpul plimbătorilor și ieșirilor, dar un puternic & # 8220; Lăsați-l și # 8221; Cue vă va ajuta să împiedicați câinele dvs. să investigheze articole periculoase. Este, de asemenea, util pentru gestionarea caninei de zi cu zi.
  • Nu aveți nevoie de multe instrumente sau consumabile pentru a vă învăța câinele dvs. la "lăsați-l.& # 8221; Tot ce aveți nevoie sunt unele tratamente, o lecție și un loc sigur pentru a practica. Cu toate acestea, o husă de tratament și clocker poate fi, de asemenea, utilă în timp ce vă predați pupa.
  • În esență, vă veți învăța câinele că nu are voie să gura sau să investigheze câteva lucruri și ar trebui să se uite la tine în schimb. Vei crește treptat nivelul de dificultate pe măsură ce se îmbunătățește, oferind în același timp o consolidare pozitivă pentru succesele sale.

Ce face A & # 8220; Lăsați-l și # 8221; Cue înseamnă?

Învățând câinele "Lăsați-l" înseamnă că veți avea întotdeauna un indiciu gata pentru acele momente când câinele dvs. este interesat de ceva ce știți că nu îl doriți să interacționeze sau să se concentreze asupra lui.

Un succes "lăsați-l" se întâmplă atunci când câinele dvs. arată departe de obiectul accentului său și aspect la tine in schimb. Acest vasa este diferit de "Dați-l"Deoarece câinele nu are obiectul de interes în gura lui încă.

De ce este important să învățați A & # 8220; lăsați-l și # 8221; Cue la câinele tău? 

Învățați câinele dvs. să părăsească numai viața sălbatică

Să spunem că sunteți în plimbare cu pooch-ul tău fericit, când brusc observă ceva mic și plutind în apropiere. Ceva alb-negru.

Câinele dvs. este fascinat, iar indicii dvs. de rechemare nu funcționează. El se duce la critter, verifică-o și, în cele din urmă, se întoarce la dvs. reeching de spray skunk.

Această situație exactă mi sa întâmplat de mai multe ori! Dar, pooch-ul meu și cu mine am continuat să-i "lăsați", iar îmbunătățirea lui a ajutat-o ​​să învețe cum să reușească. Aceasta înseamnă că a lăsat alți skunks singuri, care ne-a ajutat să ne bucurăm de plimbările noastre și de compania celuilalt a mai mult mai mult.

"Lăsați-l" este un mare curaj pentru a învăța, iar câinele dvs. se va bucura să facă ceva corect și să se răsplătească pentru succesul său! Este util în special atunci când doriți ca câinele să vă întrerupe și să vă aducă atenția asupra dvs, Din moment ce este mult mai probabil să înțeleagă următoarele Cue pe care le dați dacă nu este distras.

Un alt bonus al acestei Cue este acela Practicarea "lăsați-o" cu tipurile de elemente interzise Câinele dvs. este deosebit de interesat să-l ajute să învețe un nou model. Dacă găsește acele lucruri, va fi mai probabil să le lase singură sau să nu mai interacționeze cu ei, deoarece el a practicat exact că cu voi în timpul sesiunilor sale de antrenament.

De ce nu folosiți "Nu!"În loc de" lăsați-l?"

Din moment ce "lăsați-l" are un moment distinct și răspândit, ceea ce este atunci când câinele dvs. vă privește, este diferit de a folosi un întrerupător ca "Nu."

În timp ce câinele tău ar putea opri mirosul de moarte pe care a găsit-o dacă îi spui "nu", s-ar putea să te superi dacă nu se oprește, și pedepsirea câinelui tău nu este modul în care vrei să interacționezi cu cel mai bun prieten al tău.

Când vă întrerupeți câinele cu "Nu", nu-i spuneți ceea ce îl doriți la do.

Predarea "Lăsați-o" Cue folosind armarea pozitivă, și să-l încurce în loc de pur și simplu întreruperea comportamentului pe care nu-ți place, poți aduce nivelele de stres ale câinelui tău atunci când observă lucruri interesante pentru el.

Odată ce învață cum, "lăsați-o" poate fi ocazia câinelui dvs. de a vă reorienta și de a câștiga o recompensă, mai degrabă decât să vi se spună că este obraznic pentru a fi curios și conștient de lumea sa.

De asemenea, poate reduce comportamentele cum ar fi reactivitatea și cueingul "lăsați-l" vă oferă șansa de a cere câinelui dvs. să facă altceva (cum ar fi, reveniți la tine) În timp ce aveți atenția.

Instrumente și tratamente: Lucruri de care aveți nevoie pentru a învăța un câine la & # 8220; # 8221;

Cum să-i înveți pe câine să-l lase

Veți avea nevoie de câteva lucruri pentru a vă învăța câinele un "lăsați-l" de succes, inclusiv:

  • Tratamente sunt o modalitate importantă de a vă întări prietenul atunci când obține lucrurile corecte și sunt, de asemenea, mari motive care pot păstra interesul câinelui dvs. Pentru a preda acest Cue, ajută la a avea atât o varietate de Micul, foarte gustos tratat de mare valoare, precum și cel puțin un tip de tratament mic, mai puțin interesant. Unele bucăți ale kibbilului obișnuit ale câinelui dvs. funcționează perfect ca opțiunea de valoare redusă!
  • A Tratați punga este o modalitate utilă de a vă menține tratamentele în apropiere în apropiere, ceea ce face, de asemenea, un pic mai greu pentru ca pooch-ul dvs. să se ajute la gustările gustoase.
  • A Mâna de mână clicker este o modalitate excelentă de a marca audibil comportamentul bun așa cum se întâmplă, așa că câinele dvs. are mai puține presupuneri în timpul antrenamentului. "Click" funcționează ca o punte între instantaneu câinele dvs. realizează succesul și când îl puteți preda un tratament.
  • Acalitate superioară Leash este utilă pentru practicarea în siguranță a acestui comportament în aer liber și când pe plimbări.

Asta e tot ce ai nevoie! Să facem antrenament!

Învățați câinele dvs. la "Lăsați-l și # 8221;: un plan pas-cu-pas

Odată ce ai unelte și pooch-ul tău s-au adunat, ești gata să-ți înveți doggoul cum să-l lași!" Inițial, Asigurați-vă că faceți aceste sesiuni într-o locație familiară câinelui dvs., cu cât mai puține distracții posibil.

Pasul 1: Predarea "lăsați-o" în timp ce stați

primul pas în predarea câinelui pentru ao lăsa

Învățând câinele dvs. Acest pas înseamnă că va începe Înțelegeți că vâjâul verbal pentru "lăsați-l" înseamnă să ignorați un tratament pe podea și să vă uitați în schimb. El va învăța, de asemenea, limba corpului non-verbal a "blocului de mână."

  1. Începe să ședea pe podea. Obțineți una din tratatele dvs. de valoare inferioară (vom numi aceste "tratațe") și îl puneți pe podea lângă dvs. și asigurați-vă că câinele dvs. îl poate vedea.
  2. Când se concentrează asupra tratamentului, tratați-vă sau începe să se deplaseze spre el, spuneți-l "lăsați-l" o dată și acoperiți-l cu mâna, așa că nu poate fura sau nu-l mânca. Câinele vostru probabil va mirosi, linge, nibune sau laba la mâna dvs. de blocare.
  3. De îndată ce se oprește cu mâna sau privi la tine, faceți clic pe clicker-ul dvs. și să-i dați una din răsplatările dvs. de mare valoare.
  4. Păstrați practicarea acestui pas până când puteți seta un test tratați pe podea, spuneți "lăsați-l", iar câinele dvs. vă va privi în loc să vă priviți sau să vă îndreptați spre el. Acest pas va ajuta, de asemenea, câinele dvs. să învețe că încercarea de a fura tratamentul de testare este mult mai mult decât să vă uitați pur și simplu și că recompensa dvs. este mult mai bună!

Odată ce Doggo-ul dvs. primește ideea, puteți crește nivelul de dificultate prin trecerea tratamentului. Acum, în loc să utilizați tratamentul cu valoare scăzută sau bucata de kibble ca tratament, utilizați una dintre recompensele de valoare ridicată. Păstrați un ochi apropiat pe câine și utilizați blocul de mână ori de câte ori trebuie să-l împiedicați să-l fure.

Notă: Do nu recompensa-l cu testul de tratament în orice moment. Continuați să faceți clic pe succese și să-i hrănească recompensa de mare valoare tratează de la husă de tratament.

Când câinele dvs. se poate uita cu ușurință la un test de mare valoare pe podea, auziți "lăsați-l" o dată și vă uitați la dvs. pentru recompensa Lui fără a fi nevoie să blocați tratamentul cu mâna foarte des, sunteți gata pentru urmatorul pas.

Pasul 2: Predarea "lăsați-o" în timp ce stați

Pentru acest pas, Îți vei învăța câinele că poate să te uite la tine să reușească. El va învăța, de asemenea, despre blocul de picior non-verbal "."

Câine trainer pro vârf

Vă recomandăm să purtați pantofi pentru acest pas; Unii câini sunt foarte încântați de mișcarea alimentelor și de a vă oferi piciorului o mică protecție poate face să învețe acest pas mult mai confortabil.

  1. Apuca una dintre tratațiile dvs. de valoare scăzută pentru a le folosi ca un test tratați, țineți-l la câțiva centimetri deasupra podelei și lăsați-l lângă picior.
  2. Spuneți "lăsați-l" o dată în timp ce câinele dvs. se concentrează pe tratarea abandonului și dacă câinele dvs. se uită la tratamentul tratamentului sau se mișcă spre el, mișcați piciorul peste tratat și puneți suficientă presiune asupra acestuia, astfel încât câinele dvs. nu poate linge sau nu poate tratați libertatea.
  3. Dacă câinele dvs. nu se oprește cu piciorul, sau privi la tine, faceți clic și recompensați-l cu o valoare de mare valoare.

Continuați să practici acest pas, adăugând treptat dificultăți prin scăderea tratamentului de testare de la mai mare în aer. Încercați să vă asigurați că tratamentul de testare este destul de aproape de dvs. încât îl puteți bloca cu piciorul dacă aveți nevoie. Dropping-o pe partea opusă a dvs. de unde se află câinele dvs. poate ajuta dacă câinele dvs. este foarte rapid sau a schimbat bunurile.

Când sunteți gata, măriți dificultatea acestui pas prin trecerea la utilizarea tratamentelor de valoare ridicată ca test tratate. Amintiți-vă să faceți "lăsați-l" în timp ce câinele dvs. se uită la tratamentul de testare și pentru a face clic și recompensa atunci când pooch-ul dvs. vă privește în loc de gustare de pe pământ.

Pasul 3: Predarea "lăsați-o" în timp ce mergeți

avansate lasă-l de formare

Acest pas va învăța câinele dvs. că Cue verbal "Lăsați-l" poate să apară fără un tactic non-verbal, cum ar fi piciorul sau blocul de mână și asta el poate reuși la acest Cue, privindu-vă că amândoi vă mișcați.

Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă împingeți clickerul, lesa și tratați-vă, așa că sunteți gata să utilizați acest Cue în timp ce faceți plimbări.

Câine trainer pro vârf

Dacă această configurare distrage atenția asupra câinelui tău foarte mare și el nu se poate concentra pe sesiunea ta de antrenament, pentru că încearcă să se îndrepte spre ușă, să încerce să practice acest pas imediat după întoarcerea acasă de la o plimbare în primele două ori.

  1. Luați-vă lesa câinelui și ridicați-vă pooch-ul la fel ca și când faceți o plimbare, dar nu îndreptați ușa. În schimb, stați în interiorul casei dvs. pentru a practica la început.
  2. Obțineți un test de valoare scăzută și puneți-l pe podea în care câinele dvs. îl poate vedea, apoi practica "lăsați-l" de câteva ori pe măsură ce stați în apropiere, făcând clic și tratarea când câinele dvs. vă privește.
  3. Când câinele dvs. se poate uita cu ușurință la dvs., mai degrabă decât tratamentul, încercați să plecați cu câinele dvs. Fiți gata să blocați tratamentul cu piciorul dacă aveți nevoie.
  4. Dacă câinele dvs. încearcă în mod constant să se întoarcă și să iasă testul, tratați pe podea pe măsură ce vă îndepărtați, încercați să faceți clic pe "Lăsați-l", să vă atrageți câinele pentru un pas sau două ținând remutul de valoare a câinelui în apropierea nasului Pe măsură ce vă deplasați amândoi la îndemâna testului, apoi vă hrăniți câinele dvs. Tratamentul său de recompensă. Încercați să nu folosiți lesa să-l țineți înapoi de la atingerea tratamentului, sau veți învăța câinele că el trebuie doar să lase lucrurile în pace până când nu vă poate trage suficient de aproape pentru a ajunge la ele.
  5. Acum, adăugați o mișcare în jurul camerei, deplasându-vă spre și departe de tratamentul. Cue "lăsați-l" oricând câinele dvs. se uită sau se mișcă direct spre tratamentul de testare, asigurându-vă că faceți clic și recompensați de fiecare dată când vă privește cu succes în schimb.

Încercați să păstrați mișcarea de mers pe jos și chiar dacă vă faceți clic, faceți clic și recompensați câinele. Dacă câinele dvs. a lucrat deja la manierele sale bune de leșie, lucrați la aceste lecții în această practică, oferindu-vă câinelui pentru a merge lângă tine cu o lesă liberă. Acest lucru vă asigură că veți fi destul de aproape pentru a utiliza un bloc de picior ca o copie de rezervă dacă aveți nevoie, doar în cazul în care Doggo dvs. nu vă privește cu ușurință după ce ați auzit "Lăsați-o" verbală.

Următorul nivel în sus pentru acest pas este să se stabilească Două Testul cu valoare redusă tratează în zona de mers pe jos în interior și practică mersul spre, departe de și, în imediata apropiere a acestora decât celelalte tratamente pe care le-ați practicat anterior.

Continuați să mergeți mai aproape de test, până când dvs. și câinele dvs. pot merge direct peste ele, în timp ce câinele ignoră cu succes tratamentele și vă privește în loc să acordați atenție tratatului sau încercarea de a le fura.

Încercați acest pas în holuri și alte camere din casa dvs. și apoi în spate și în curțile din față. Asigurați-vă că tratamentele sunt ușor de văzut inițial (Plăcile de hârtie fac suprafețe mari de înaltă contrast). Apoi, lucrați la o valoare scăzută, care sunt o surpriză sau sunt cele pe care le-ați aruncat în fața dvs. în timp ce mergeți.

Continuați să folosiți "lăsați-l" verbal o dată pentru fiecare nou tratament de testare, folosind blocul de picior dacă câinele dvs. are probleme cu concentrarea asupra dvs. și făcând clic și recompensarea atunci când alege să vă acorde atenție în locul tratatului.

Continuați să îmbunătățiți "lăsați-l" câinele dvs. prin creșterea valorii trataților de testare, practicând cu alte obiecte apreciate, dar în afara limitelor, cum ar fi șosete sau alimente de pisică și practicând în locații noi și distragătoare.

DOS și DONS pentru predarea A & # 8220; lăsați-l și # 8221; Tac

Din acest punct, este vorba despre practică! Încercați doar la Păstrați în minte următoarele instrucțiuni în timp ce practicați această nouă abilitate cu câini-ul dvs.

Dos:

  • Practica "lăsați-o" frecvent, cu o mulțime de obiecte diferite, în multe locuri diferite. Practica va ajuta la stabilirea câinelui dvs. pentru a afla cum să răspundeți corect atunci când îl împovărați să lase ceva singur, chiar dacă obiectul de testare este cu adevărat interesant.
  • Acordați atenție situațiilor în care câinele dvs. are probleme cu succes. De exemplu, dacă vede un alt câine în timpul unei plimbări. Adăugați distanța dintre câinele dvs. și obiectul de testare și reduceți distragerile până când are succes. Apoi încercați treptat să vă apropiați mai aproape de distragerea, pe măsură ce abilitățile câinelui dvs. se îmbunătățește.
  • Amintiți-vă că distragerile de viață sunt mult mai interesante decât tratamentele sau obiectele care stau încă. Practicarea "lăsați-o" cu tratate de rulare sau de rulare vă poate ajuta câinele să devină mai confortabil lăsând lucrurile singure care se mișcă.
  • Cue "lăsați-l" de îndată ce câinele dvs. observă ceva interesant. Dacă așteptați până când este cu adevărat aproape de obiectul de testare sau este departe de dvs., el poate fi prea distras să reușească.

Don`ts:

  • Nu supraestimați abilitățile câinelui. Doar pentru că a avut câteva succese în timpul practicii sesiunile de acasă nu înseamnă că va reuși de fiecare dată când îl țineți de "lăsați-l."În situațiile în care siguranța câinelui dvs. ar putea fi în pericol, asigurați-vă că vă puteți controla fizic câinele (folosind o lesa sau un picior sau un bloc de mână), astfel încât el nu se pune în pericol dacă nu răspunde corect cu curajul său.
  • Nu utilizați jucăriile câinelui dvs. atunci când practicați această nouă abilitate. Folosind jucăriile câinelui dvs. ca obiecte de testare nu este ideal, deoarece probabil că doriți ca câinele dvs. să interacționeze cu jucăriile sale mai mult decât lucrurile dvs. sau cu articole găsite aleatoriu. Dacă trebuie să utilizați un obiect pentru predarea "lăsați-o" în timpul practicii de antrenament interesante, dar puțin mai puțin valoroase decât recompensele alimentare, puteți utiliza jucăriile câinelui. Dar este o idee bună să joci cu el folosind aceleași jucării după sesiunea de antrenament, așa că nu crede că nu ar trebui să se joace din nou cu jucăria.

Răspunzând - lăsați-l și # 8221; Întrebări: Întrebări frecvente

Predarea pas cu pas Lăsați planul

Mulți îngrijitori de câini au întrebări referitoare la "lăsați-l", așa că am compilat câțiva dintre ei aici.

Aveți nevoie de un clicker pentru a vă învăța câinele la "Lăsați-l?& # 8221; 

Un clicker este o piesă utilă de antrenament care poate fi folosit pentru a ajuta câinii să învețe mai repede cu mai puțină confuzie. Dar un marker verbal scurt, consistent, cum ar fi "Da!"Sau" Bine!"Ar putea fi, de asemenea, folosit ca o punte sonoră între răspunsul comportamental al câinelui dvs. și primirea tratării pe care a câștigat-o. Dacă câinele dvs. este afectat de auz, folosind un marker vizual ca un semnal cu degetul mare poate fi, de asemenea, utilizat pentru a marca un comportament bun.

Care este diferența dintre & # 8220; lăsați-l și # 8221; și picătură-l?& # 8221; 

"Lăsați-l" este folosit pentru a aduce atenția unui câine înapoi la manipulator într-o varietate de situații în care câinele poate fi distras și "aruncați-l" este de obicei curat când un câine are ceva în gura lui, iar manipulatorul îl vrea să se deschidă gura și eliberați elementul.

Poți să spui doar și # 8221; În loc de # 8220; lăsați-l?& # 8221; 

De la a spune "nu" doar întrerupe și pedepsește un câine, nu-l ajută să știe cum să-și schimbe comportamentul și să facă ceva bun în schimb; spunând că "nu" poate adăuga, de asemenea, stres inutil la situație, care ar putea crește alte comportamente probleme cum ar fi reactivitatea. Învățând câinele dvs. cum să "lăsați", îi dă posibilitatea de a-și schimba comportamentul și de a câștiga o recompensă, care este mai bine pentru a continua să construiască o relație pozitivă și de încredere cu câinele dvs., precum și să-l informeze despre ce comportament pe care îl preferați în situații similare în viitor. Învățând câinele dvs. cum să răspundă la un "lăsați-l" cue vă poate stabili amândoi în sus pentru a comunica mai bine și pentru a ajuta câinele dvs. să învețe ce fel de lucruri pe care îi vrei să plece întotdeauna singur. 

***

Ți-ai învățat câinele cum să-l lași? Ce fel de lucruri încerci să-ți faci câinele să plece singur? Ce situații sunt mai bune acum că câinele tău știe cum să-l lase?"

Distribuiți-vă experiențele (și orice întrebări pe care le aveți) în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să-ți înveți câinele să "lasi"