Ce trebuie să faceți dacă ați găsit un câine pierdut

Câine vagă tristă cu blană gri Shaggy

Dacă sunteți un iubitor de animale, este normal să doriți să mergeți pentru a vă ajuta dacă găsiți un câine pierdut. Și tu ar trebui! Șansele sunt că există cineva acolo care este foarte distras peste ei lipsa animalului de companie și cine ar aprecia mult un străin un fel, asigurându-se că câinele lor devine acasă în siguranță. De asemenea, dacă găsiți un câine pierdut și nu are un îngrijitor, vă puteți ajuta să vă asigurați că se îndreaptă spre o casă pentru totdeauna.

Fiecare situație este diferită și va trebui să acordați o atenție deosebită câinelui limbajul trupului Pentru a ști cum să procedăm. Câinii pot deveni rapid atenți la străini atunci când sunt pierduți, iar câinii prietenoși pot reacționa agresiv sau pot fugi dacă continuați prea repede. Ca o alternativă mai bună, urmați sfatul de mai jos pentru a vă asigura că obțineți ajutorul câinelui rapid și în siguranță.

Apropiindu-se un câine pierdut

Cei mai pierduți câini vor fi bolțari dacă un om necunoscut se apropie prea repede.

Luați-vă timpul și citiți indicațiile pe care le primiți de la câine cât de bine puteți. Urechile în jos și coada între picioare, ambele semnifică ca câinele este frică și că poate conduce invers. Vorbiți foarte încet și calm, și încercați să rămâneți jos la sol. Abordați din partea laterală în loc de cap și încercați să evitați contactarea directă sau susținută a ochilor.

Aveți grijă să nu vă grăbiți în nici un punct sau altfel spui pudorul. Dacă încearcă să se îndepărteze de la tine, să încerce să-l ghideze într-o anumită direcție, în mod ideal spre un zid sau în altă parte în care are mai puține opțiuni pentru a scăpa. Nu îndrumați niciodată un câine spre stradă dacă îl puteți ajuta. Între timp, dacă un câine este curios despre tine, poate chiar să poți sta în loc și să-l vină la tine în schimb. Utilizați alimente pentru a le atrage, dacă aveți vreunul.

O avertizare la acest lucru este dacă câinele prezintă semne de agresiune, cum ar fi bara dinților sau mârâind. Dacă este cazul, păstrați-vă ochii pe el, astfel încât să nu pierdeți din vedere și să apelați îngrijirea animalelor și să controlați imediat - vor putea trimite pe cineva care poate să se ocupe de câine. Dacă câinele se îndepărtează, îi sunați oricum pentru a le avertiza la observarea, astfel încât să poată lua măsuri adecvate.

Acasă sau adăpost?

Primul pas este obținerea unui câine pierdut în siguranță în grija dvs., indiferent dacă înseamnă în brațe sau în mașină. Dar ce faci de acolo? Următoarele întrebări vă vor ajuta să vă dați seama dacă ar trebui să luați câinele la domiciliu sau la un adăpost. Rețineți că, dacă alegeți opțiunea anterioară și aveți alte animale de companie la domiciliu, ar trebui să aduceți câinele la un veterinar mai întâi pentru a vă asigura că au o factură curată de sănătate.

Întrebați: are un guler? Dacă da, este animalul cuiva. Luați-l acasă în timp ce încercați să luați legătura cu proprietarul său sau să o luați direct la casa proprietarului său. Dacă nu, există încă o șansă ca câinele să fie microcippat. Du-te la un adăpost sau un birou veterinar pentru a fi scanat câinele.

Întrebați: Este prietenos? Dacă da, probabil că sunteți în siguranță să o păstrați în casa dvs. în timp ce vânați proprietarul. Dacă nu, aveți încredere în îngrijirea acestuia la un adăpost, deoarece vor avea mai multe expertize care manipulează câini dificili.

Dacă sunteți interesat de faptul că aduceți un câine pierdut în casa dvs., nu! Lucrați cu resursele de bunăstare a animalelor din zona dvs. pentru a găsi o soluție alternativă în care câinele poate fi găzduit în siguranță până când este reunit cu mama sau tata umană.

Găsirea proprietarului

Aveți câteva căi diferite pe care le puteți folosi pentru a vă ajuta să găsiți îngrijitorul câinelui și este recomandat să acoperiți cât mai multe baze pe care le puteți. Luați acești pași dacă sunteți în stare să capturați câinele sau nu.

Apelați în jurul valorii de. Oamenii care pierd câinii vor numi adesea adăposturi și veterinari locali pentru a verifica dacă au vreun conducător. Sunați cele din zona dvs. și întrebați dacă au avut întrebări de câine pierdute.

Creați un fluturaș. Utilizați un site ca Findoto Pentru a crea un fluturaș de câine găsit gratuit, care include orice informații de identificare și o imagine a câinelui, dacă aveți unul. Trimiteți prin e-mail pliantul la adăposturi și birourile lui Vet și tipăriți o stivă pe care o puteți posta și în jurul orașului. Concentrați-vă puternic pe zona în care ați găsit și / sau ați văzut câinele, deoarece un câine pierdut va rămâne în mod obișnuit într-o rază de cinci mile.

Imprastie vestea. Distribuiți informațiile câinelui în cât mai multe locuri, inclusiv pe social media. Creați rapoarte de companie găsite 24Petwatch, Petamberalert, Petkey, și mai mult, toate fiind site-uri pe care le îngrijit de animalele pierdute frecvente pentru a vedea dacă există actualizări. Distribuiți flyerul pe care l-ați creat și pe paginile lor de social media.

Pasii urmatori

În mod ideal, veți auzi de la îngrijitorul câinelui și veți putea facilita o reuniune fericită. Dar dacă asta nu se întâmplă? Dacă au fost câteva săptămâni și nimeni nu te-a contactat despre câine, va trebui să luați o decizie cu privire la ce să faceți în continuare.

Aveți câteva opțiuni aici. Puteți adopta animalul de companie, desigur, sau puteți lucra în propria rețea socială pentru a găsi noi părinți sau o casă foster. De asemenea, puteți renunța la câine la un adăpost local.

Există o mulțime de lucruri care trebuie făcute atunci când găsiți un câine pierdut, dar totul merită. Fiți răbdători și odihniți-vă ușor că indiferent de ce, cel puțin câinele este sigur și îngrijit.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă ați găsit un câine pierdut