Un șarpe mi-a picat câinele: ce fac?

Snake-bi-my-câine

Snakebite este, fără îndoială, unul dintre cele mai înfricoșătoare lucruri care se pot întâmpla cu câinele dvs. în timpul unei excursii altfel de rutină. Combinația dintre frică și disconfortul câinelui tău va provoca chiar și cei mai tari clienți să se topească.

Dar în timp ce Snakebite poate fi a Problema medicală gravă, Câinii au adesea o șansă bună de a supraviețui incidentului și de a se recupera complet, dacă sunt prevăzute cu îngrijire veterinară promptă.

Vom explica unele dintre lucrurile importante proprietarii de câini trebuie să știe despre Snakebite de mai jos, inclusiv speciile veninoase ale SUA, simptomele diferitelor tipuri de mușcături de șarpe și unele dintre tratamentele pentru el. Dar vom începe explicând exact ceea ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. este mușcat de un șarpe.

Ajutor - Câinele meu a fost doar mușcat; Trebuie să știu ce să fac

Cele două lucruri cele mai importante pe care trebuie să le faceți în urma unei mușcături de șarpe includ:

  1. Se îndepărta de pericol. Nu faceți lucrurile mai rău, suferind o mușcătură sau lăsându-vă câinele să fie mușcat de mai multe ori.
  2. Încercați să identificați șarpele de la o distanță sigură. Nu petreceți o oră prin arborele pentru a încerca să găsească șarpele ofensatoare, dar un ID pozitiv va ajuta foarte mult în timpul fazei de tratament. Dacă este posibil, faceți o fotografie a șarpelui cu telefonul.

De acolo, veți dori să vă modificați abordarea în funcție de circumstanțele descrise mai jos.

Dacă câinele dvs. a fost: Atunci ar trebui:
Mușcat de un șarpe ne-veninos Spălați rana, urmăriți-vă cu veterinarul dacă vedeți vreo roșeață, umflare, descărcare sau efecte persistente.
Mușcat de un șarpe venin Contactați imediat medicul veterinar și luați câinele dvs. pentru o evaluare.
Mușcat de un șarpe neidentificat Contactați medicul veterinar și urmați cursul recomandat de acțiune.

Armați-vă cu cunoștințe: șerpi veninoși din SUA

Există câteva duzini de specii de șarpe veninoase din Statele Unite (variază că hepeologii nu sunt de acord cu privire la clasificarea exactă a unor specii), dar cele mai multe cad în una din cele patru categorii de bază detaliate mai jos.

Copperheads

Câine de șarpe de șarpe

Fotografie de la Copperhead de la Wikipedia.

Copperheads sunt șerpi mici veninoși care sunt comune în întreaga porțiuni de est și de sud ale țării. Acestea pot fi găsite în zonele montane, precum și zonele umede, mincinoase, unde se hrănesc cu totul, de la insecte mari la broaște la rozătoare.

Din păcate, copperheads trăiesc adesea în imediata apropiere a zonelor și orașelor suburbane, care le aduce în contact frecvent cu oamenii și câinii lor. Dar, din fericire, capper-urile au o venin relativ ușoară și sunt, în general, destul de timizi și se pensionează.

De obicei, puteți identifica capper-urile prin notarea modelului "Hourglass" pe spatele lor. Persoanele tinere au vârfuri luminoase de coadă galbenă, iar capperurile de toate dimensiunile își pot vibra cozile atunci când sunt înspăimântați.

Cottonmouths (AKA Moccasins de apă)

câine mușcat de șarpe

Bumbacmouth fotografie de la Wikipedia

Cottonmouths sunt strâns legate de copperheads, dar sunt un pic mai periculos decât verișorii lor terestri. Venomul BumbacMouth este mai puternic decât veninul de cupru este, iar Cottonmouths atinge frecvent dimensiuni mai mari decât copperheads.

Cottonmouths poate fi extrem de provocator pentru laypers-uri pentru a identifica și sunt frecvent confundate cu șerpi cu apă inofensivă, deci este cel mai bine să dai pur și simplu orice șarpe lângă apă o dana largă - nu vă vor deranja pe tine sau la pooch, dacă nu don " să le deranjez.

Când se înspăimântă, BumbacMouths își ușurează adesea gurile, expunând interiorul palid (de aici numele lor comun). Spre deosebire de șerpi de apă non-veninos, care de obicei fug la primul semn de necaz, bumbacmouths sunt de obicei un pic mai îndrăzneț și mai probabil să stea la sol. Cum ar fi cupruheads, bumbacmouths au sfaturi strălucitoare de coadă galbenă când sunt tineri, și își pot vibra sfaturile de coadă când sunt înspăimântați.

Rattlesnaks

Snake-Bite-și-câini

Fottlesnake fotografie (acesta este un lateral) de la Wikipedia.

Poate cei mai iconici șerpi din lume, Rattlesnaks se găsesc numai în America de Nord, Centrală și de Sud. Rattlesnakes variază de-a lungul celei mai multe dintre SUA, cu excepția unora dintre cele mai nordice regiuni. Ele sunt deosebit de numeroase în toată sudul (Arizona deține distincția de a avea mai multe specii de rattlesnake native decât orice alt stat).

Rattlesnakes sunt relativ ușor de identificat în majoritatea cazurilor: doar căutați numele trăncăneală la sfârșitul coastei lor. Cu toate acestea, tinerii rattlesnakes nu au un zgomot la naștere (în schimb, au un singur segment, numit a buton), iar adulții suferă ocazional de zgomote rupte. Acest lucru oferă încă un exemplu de valoare furnizată de o fotografie: în timp ce vă puteți lupta pentru a identifica un rattlesnake mai puțin, experții nu vor avea dificultăți în a face acest lucru.

În ciuda a ceea ce vedeți în filme, Rattlesnakes nu sunt ucigași viciți care se aflau toată ziua așteptând ceva de muscat. Ei vor să rămână singuri la fel ca toți ceilalți șerpi, și nu vă vor face rău decât dacă îi răniți sau îi amenință. Cu toate acestea, ei au nevoie de respect serios, deoarece multe rattlesnakes au venin foarte puternic.

Coral șerpi

Snake-Bitten-câine

Coral Snake fotografie de la Wikipedia.

Există trei specii diferite de coral șarpe în SUA, dar toți arată și acționează în moduri destul de asemănătoare - cel puțin în ceea ce privește proprietarul mediu al câinelui. Șerpii de corali sunt îmbrăcați în benzi alternante de roșu, galben și negru. Aceste culori servesc probabil ca camuflaj împotriva prădătorilor color-orbi, dar ei servesc ca avertisment la păsări și oamenii.

Spre deosebire de mulți dintre ceilalți șerpi veninoși din SUA, șerpi de corali se hrănesc în primul rând pe alți șerpi. Acest lucru, combinat cu istoricul lor evolutiv, le-a lăsat cu un venin care diferă semnificativ de cea a viperilor de groapă, cum ar fi rattlesnakes, cupruheads și bumbacmouths. În loc să provoace o mulțime de distrugere a țesuturilor, veninul de șarpe coral se oprește de obicei sistemul respirator al victimei, ducând la asfixiere.

Cu toate acestea, în timp ce veninul de șarpe de corali este cu siguranță periculos, șerpii de corali nu dispun de colții lungi pe care majoritatea viperii de carieră posedă. Aceasta înseamnă că este mai greu să injecteze veninul și trebuie să muște în mod obișnuit o mică parte a corpului pentru a invedea efectiv un animal.

Șerpii de corali sunt destul de reclusivi și nu sunt văzuți adesea. Ele dorm în mod obișnuit în timpul zilei și devin active în zori și amurg.

Menționare onorabilă

șarpe-mușcă-meu-câine

HoGnose Snake fotografie de la Wikipedia.

În cea mai mare parte, cele patru grupuri de bază de mai sus reprezintă toți șerpi periculoși veninoși din Statele Unite. Cu toate acestea, există câteva alte specii pe care oamenii de știință îl clasifică ca fiind ușor veninoși. Acestea includ Șerpi Hognose și Șerpi de noapte, printre alții.

Dar, în timp ce cu siguranță nu doriți ca câinele dvs. să fie mușcat de oricare dintre aceste specii, șansele să devină grav bolnav de o astfel de mușcătură sunt destul de scăzute. Majoritatea acestor șerpi au o venin relativ ușoară, care nu provoacă probleme grave pentru mamiferele mari și pentru că au colții situate în spatele gurii lor, au un pic de probleme envenomând animale mari.

Simptomele lui Snakebite

Simptomele lui Snakebite variază în funcție de o gamă incredibilă de variabile. Cu toate acestea, listele de mai jos explică unele dintre cele mai frecvente lucruri pe care le veți putea vedea în următoarele situații:

Șerpi mușcați de șerpi ne-veninoși sau ușor veninoși

Șerpi non-venin și ușor, de obicei, nu provoacă multe probleme pentru câini. În mod tipic, simptomele asociate cu un șarpe ne-veninos includ:

  • Umflarea foarte minoră
  • Sângerare minoră
  • Lingerea zonei afectate

Șerpii mușcați de "Vipers" (Rattlesnakes, Copperheads sau Cottonmouths)

Deoarece majoritatea viperilor de carieră au venin care este predominant hemotoxic (distructiv la țesuturi), simptomele asociate cu mușcăturile lor sunt destul de evidente. Unele dintre cele mai frecvente includ:

  • Umflătură
  • Roşeaţă
  • Descărcarea de la marcajele Fang
  • Decolorare
  • Durere semnificativă
  • Lingerea zonei afectate

Șerpii mușcați de șerpi de corali

Spre deosebire de majoritatea șerpilor din America de Nord, șerpii de corali au un venin care este în primul rând neurotoxic, ceea ce înseamnă că este dăunător unui sistem nervos al unui câine. Venomii neurotoxici, de obicei, nu provoacă cât mai multe simptome evidente, cum ar fi umflarea sau decolorarea la locul ranii; În schimb, ele produc simptome neurologice, inclusiv:

  • Lipsa de coordonare
  • Drooping pleoapele
  • Saliva
  • Poticnire
  • Letargie
  • Dificultăți de respirație
  • Lingerea zonei afectate

Este important să rețineți că simptomele mușcăturii de șarpe pot varia în mod semnificativ bazate pe o varietate de factori. De exemplu, câinii mari suferă adesea simptome mai blânde decât câinii mai mici după o mușcătură, deoarece au mai multă masă corporală și un volum de sânge. Cu toate acestea, câinii individuali prezintă sensibilități diferite la diferite venime de șarpe, astfel încât chiar și doi câini de dimensiuni identici pot reacționa destul de diferit față de mușcăturile similare.

Șerpii oferă, de asemenea, cantități diferite de venin în timpul mușcăturilor. Șerpi mici, de exemplu, pot injecta doar o fracțiune din veninul că șerpii mari pot, deoarece au glande de venin mai mici (și colții lor sunt mai puțin susceptibile de a pătrunde adânc). Șerpii pot, de asemenea, să mearcă cantitatea de venin pe care o injectează și multe mușcături sunt de soiul "uscat", ceea ce înseamnă că nici o venin nu este injectat deloc.

Vet-for-câine-șarpe-mușcături

Ce să așteptați la veterinar

Veterinarul dvs. va verifica probabil vitalitatea animalului dvs. de companie și va inspecta rana mușcăturii. El sau ea vă poate întreba, de asemenea, despre șarpe și simptomele câinelui tău. De acolo, VET va recomanda un plan de tratament adecvat pentru pooch, proiectat în mare măsură pentru a trata simptomele prezente.

De exemplu, câinii care nu prezintă multe simptome nu pot necesita nimic mai mult decât un pic de medicamente de durere și câteva ore de observare pentru a se asigura că se recuperează complet. Pe de altă parte, câinii care suferă de mușcături foarte grave pot necesita suport pentru viață, chirurgie și / sau medicamente speciale numite antivenom.

Antivenom este un medicament conceput pentru a contracara efectele veninului de șarpe. Se face injectarea unei cantități minime de venin de șarpe în fluxul sanguin al unui animal mare, cum ar fi un cal sau o oi. Sistemul imunitar al animalului mai mare merge rapid la locul de muncă și produce anticorpi, care neutralizează veninul. Acești anticorpi pot fi îndepărtați din sângele animalului și apoi prelucrați într-un medicament injectabil.

Antivenomul este adesea foarte eficient pentru tratarea lui Snakebite. În multe cazuri, victimele musculare (atât umane, cât și canine) ar muri cu siguranță fără ea. Dar există un dezavantaj destul de mare: Antivenom este nebun scump. Unele tipuri costă câteva mii de dolari pe flacon, iar mai multe flacoane pot fi necesare pentru tratament.

Vaccinuri de șarpe

Dacă locuiți într-o zonă cu un număr mare de șerpi veninoși, este posibil să doriți să luați în considerare faptul că VET dvs. administrează a vaccin de șarpe la puii ta. Teoretic, astfel de medicamente ajută la pregătirea sistemului imunitar al câinilor dvs. pentru o mușcătură, ceea ce îi va da o șansă mult mai bună de a supraviețui veninului.

Cu toate acestea, vaccinările venice de șarpe sunt încă relativ noi, iar eficacitatea lor nu a fost încă stabilită ferm. Unii câini pot încă să se îmbolnăvească după o mușcătură, chiar dacă li sa dat vaccinul. Unii câini pot suferi, de asemenea, de efecte secundare după primirea vaccinării.

În consecință, veți dori să discutați posibilitatea cu VET dvs. înainte de a lua o decizie. Unele dintre lucrurile pe care le vor considera ambele includ:

Locația dvs. geografică

Dacă locuiți în Maine sau Montana, șansele de mușcătură de șarpe sunt foarte scăzute, astfel încât VET-ul dvs. poate recomanda mai devreme un vaccin de șarpe. Pe de altă parte, câinii care trăiesc în partea sudică a Statelor Unite au mai multe șanse să întâlnească șerpi veninoși, schimbând astfel algebra de recompensă de risc.

Motoarele de stomping ale câinelui tău

Dacă plimbări ale câinelui dvs. sunt limitate la parcurile și străzile orașului, probabil că nu va întâlni mulți șerpi, așa că probabil nu va avea sens să-l vaccineze împotriva veninului. Dar dacă câinele tău romps în pădure, câmpuri și iazuri în zone suburbane sau rurale, poate fi o idee bună să-l vaccinați.

Vârsta, dimensiunea și sănătatea câinelui

Câinii adulți sănătoși sunt mai capabili să reziste la mușcăturile de șarpe decât câinii tineri, bătrâni sau bolnavi sunt, iar acest lucru ar trebui luat în considerare împreună cu ceilalți factori explicați mai sus. Este, de asemenea, important să luați în considerare dimensiunea câinelui dvs .: o muscatura rattlesnake este o veste proasta pentru o Newfoundland, dar este probabil sa fie si mai rau pentru un Chihuahua.

Apropierea dvs. de ajutorul veterinar

Dacă locuiți într-o zonă slab populată, departe de ajutor veterinar, puteți fi mai înclinat să vă vaccinați puiul. Încă veți dori să vă îndreptați spre veterinarul după o mușcătură, dar pentru că câinele dvs. va fi primit o protecție împotriva vaccinului, probabil că veți avea mai mult timp să-l duceți la VET pentru tratament (dacă este necesar - sperăm, vaccinatorul său corpul se va ocupa de venin pentru tine).

Acasă Tratament pentru mușcături non-veninoase

În cele mai multe cazuri, puteți avea grijă de o mușcătură de șarpe non-veninoși la domiciliu - să fie 100% sigur șarpele în cauză nu a fost veninos înainte de a face acest lucru. Mușcăturile de șarpe sunt ca orice alt tip de rană de puncție, astfel încât acestea necesită un tratament similar similar.

Spălați rana mușcături cu un mic săpun și apă caldă. Uscați-l ușor, lăsându-l cu un prosop.

Ridicați ușor degetul peste zona mușcată pentru a vă simți pentru orice dinți care au rămas în rană (dinții de șarpe se rupe frecvent când mușcă un animal mare). Puteți încerca să trageți sau să distrugeți singuri dinții locați, dar asigurați-vă că vizitați veterinarul dacă găsiți orice încorporat sub pielea câinelui.

Păstrați zona curată și uscată. Monitorizați-l în următoarele câteva zile pentru a vă asigura că se vindecă corect - dacă observați o umflare semnificativă, roșeață sau evacuare contactați veterinarul pentru tratament suplimentar.

În general, dinții șerpi ne-veninoși din Statele Unite sunt mult mai mici decât oamenii presupun, astfel încât rănile cauzate de ele sunt minore și rareori provoacă probleme. Cu toate acestea, pe măsură ce șerpii își petrec viețile care mănâncă animale murdare, consumul de la bătuși de noroi murdară și doar rar periajul dinților lor, gurile lor sunt pline de bacterii. Aceasta înseamnă că infecția este întotdeauna una dintre cele mai mari amenințări reprezentate de astfel de mușcături.

Evitarea mușcării șarpelui

Prevenirea mușcăturilor de șarpe

Desigur, cel mai bun mod de a face față unei mușcături de șarpe este de a le împiedica în primul rând. Deși este dificil să eliminați complet posibilitatea ca pooch-ul dvs. să fie biți, puteți reduce șansele acestui lucru, urmând strategiile explicate mai jos.

  • Păstrați câinele dvs. și sub supravegherea dvs. ori de câte ori călătoriți prin zone care pot apăra șerpii. În timp ce unii câini par înspăimântați de șerpi, cei mai mulți investighează șerpii după descoperire, iar unele (în special rasele de ucidere a dăunătorilor, cum ar fi Terriers), tratați șerpii ca jucăriile de mestecat. Trebuie să fiți acolo pentru a verifica impulsurile potențial periculoase.
  • Nu permiteți câinelui să meargă în iarbă înaltă sau în vegetație densă. Șerpii sunt vânați de către fiecare prădător de dimensiuni medii imaginabile, așa că se ascund în mijlocul vegetației (și alte tipuri de acoperire) pentru majoritatea vieții lor. Păstrați câinele din aceste zone și veți reduce drastic șansele unei mușcături.
  • Învățați câinele dvs. un "lăsați-l!"Comanda. Oricând câinele dvs. se apropie de un șarpe (sau altceva care ar putea fi periculos), spune-i să-l lase, și apoi să-l vină de lângă tine.
  • Utilizați îngrijirea atunci când mergeți în condiții de lumină scăzută. Șerpii sunt adesea cei mai activi în dimineața devreme și seara târzie, când lumina este relativ scăzută; și unii devin aproape în întregime nocturnă în timpul căldurii verii. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți merge la o plimbare de noapte cu Fido, doar că ar trebui să aduceți o lanternă, să vă uitați unde vă plimbați și să rămâneți la cele mai bune locuri disponibile.

Majoritatea șerpilor se vor retrage dacă se vor da șansa de a face acest lucru, astfel încât cel mai important lucru de făcut este să le dați pur și simplu spațiu. De fapt, dacă un șarpe se vede, miroase sau vă simte că veniți, el se va strecura, de obicei, înainte de a ști că este acolo.

Din păcate, nu există o mulțime de modalități de a lăsa șerpii să știe că tu și canina ta se îndreaptă spre drum. Ei nu văd mai ales bine, deci nu încercați să vă îndreptați brațele în timp ce vă plimbați câinele. Acest lucru va respinge prietenii și vecinii dvs. mai degrabă decât șerpi. Și nu ați putea face prea multe pentru a le ajuta să vă mirosi, fie (introduceți gluma de flaulență aici).

Cu toate acestea, nu este o idee rea să vă stompați picioarele puțin înainte de a trece prin țara de șarpe. Acest lucru le poate avertiza la prezența voastră și le poate convinge să se desprindă, făcând doar că te uiți puțin nătărău. Șerpii nu pot auzi sunete în aer, dar pot simți vibrații care trec prin pământ.

Și în timp ce suntem pe subiectul repulsiei de șarpe, faceți-vă o favoare și săriți repellenții de șarpe și # 8221; Vândute online și în magazinele hardware. Ei nu lucrează, și tu vei pierde banii tăi. Cea mai bună modalitate de a reduce numărul de șerpi care trăiesc pe proprietatea dvs. este de a păstra lucrurile ordonate și de a elimina orice lucru care poate atrage rozătoare, cum ar fi pasăre vărsată.

Snake-Bite-and-yo-câine

Snakebite este un fenomen relativ rar care este mult mai puțin comun decât oamenii presupun. Șerpii evită, în general, prădători mari, înfricoșători ca tine și câinele tău și sunt mereu dornici să evite o întâlnire potențial mortală. La urma urmei, șerpii se află pe meniu pentru cei mai mulți prădători pe care îi întâlnesc, așa că vechiul "sunt mai frică de tine decât de ei", adage deține adevărat.

Câinele tău a fost vreodată mușcat de un șarpe? Ați determinat ce tip de șarpe a fost implicat în întâlnire? A fost o specie veninoasă? Câinele dvs. a cerut îngrijire veterinară?

Distribuiți experiențele dvs. în comentariile de mai jos.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Un șarpe mi-a picat câinele: ce fac?