Vărsături sau regurgitări în păsările de companie

Alb-picior alb-picior regurgitanting alimente

Regurgitarea, probabil una dintre cele mai perplexe comportamente de păsări, apare atunci când o pasăre aruncă cantități mici de alimente cu intenția de a-l hrăni cu un iubit. Regurgitarea este un comportament perfect normal în păsări și nu un motiv de îngrijorare. Vărsăturile, totuși, este un semn de boală care ar trebui abordat imediat.

De ce se regurg păsările?

Regurgitarea este un comportament natural legat de părinții de păsări. În majoritatea cazurilor, o pasăre regurgitantă își va lovi capul și își întinde gâtul în timpul procesului, iar mâncarea pe care o produce nu va fi digerată. În plus, o pasăre regurgitantă nu va arăta semne de boală sau suferință.

Regurgitație comportament în păsări ar putea fi observat cel mai bine în cuib. Când o găină stă pe ouă, tatăl puii ei se va descărca de multe ori, doar să se întoarcă la cuib și să se curățească pentru a-și hrăni partenerul. Odată ce ouăle de ouă, păsările de copii rezultate sunt complet dependente de părinții lor pentru alimente, cerând păsărilor adulte să-și reglege mesele pentru a-și hrăni descendenții nou-născuți. Este o modalitate foarte eficientă de a furniza alimente tinerilor lor. Ei nu trebuie să poarte nimic și a fost deja încălzit. Deoarece este parțial digerat, este puțin mai ușor pentru ca bebelușii să absoarbă mâncarea livrată.

Regurgitarea este, de asemenea, o modalitate prin care păsările se arată reciproc că sunt "interesați."Acesta este un comportament natural de curte, și este foarte comun pentru păsări de companie să regurgitate asupra altor păsări, oamenii lor preferați sau chiar jucăriile lor preferate. Dacă păsările voastre regurgitează asupra dvs., este cel mai probabil un semn al afecţiune.

De ce să voteze păsările?

În timp ce regurgitarea este un comportament complet normal, este important să rețineți că pasărea dvs. nu poate fi regurgită cu adevărat de fiecare dată când aceasta aruncă în sus. Dacă este vorba, mai degrabă decât regurgitarea, există o șansă bună că este bolnav sau suferă de paraziți.

Poate fi dificil să se distingă regurgitarea de la vărsături, dar este important să faceți acest lucru. In timp ce Regurgitarea adevărată nu este stresantă sau violentă în natură, o pasăre care este vărsături de la boală uneori își va mișca repede capul, slingând alimentele parțial digerate peste tot. Puteți găsi alimente digerate în jurul cuștii sau observați că penele de cap ale păsărilor sunt blocate împreună sau aruncate cu alimente.

O pasăre de vărsături va îndeplini conținutul stomacului într-o manieră foarte dezordonată și aleatorie. O pasăre care regurgitând mâncarea aduce din cultura sa și este mult mai precisă - cu alte cuvinte, scopul său este mai bine atunci când regurgitarea.

Vărsăturile pot fi rezultatul oricărui număr de probleme fizice, inclusiv:

  • Infecții, inclusiv infecții virale sau parazide, infecții bacteriene sau infecții fungice - Candida și Tapeworm sunt în special probleme comune
  • Boli incluzând boala inimii, rinichi sau hepatice, diabetul sau septicemia
  • Aspecte nutritive sau dietetice, cum ar fi suprasolicitarea, alimentarea prea multă proteină sau vitamină A, D, E sau fier
  • Alergii la mancare
  • Schimbarea dietei
  • Otrăvire ca urmare a ingestiei accidentale a anumitor alimente, materie de plante, pesticide sau produse de uz casnic
  • Boala gastrointestinală sau blocarea
  • Reacții de droguri
  • Fizic sau Stresul psihologic Ca urmare a unei schimbări în locație sau modificări ale structurii gospodăriilor (noi animale de companie, noi, etc.)

Tratament

Dacă observați orice semn care vă face să credeți că pasărea dvs. ar putea fi vărsătoare de la o boală, este important să contactați un Avian veterinar imediat pentru o examinare. Tratamentul poate include:

  • Schimbarea dietei
  • Medicamente pentru a trata o boală sau o infecție subiacentă
  • Chirurgie pentru un blocaj
  • Curățarea atentă a mediului și îndepărtarea oricăror substanțe potențial toxice

Cum de a preveni vărsăturile în păsări

Nu există nicio modalitate (sau motive) pentru a preveni regurgitarea la păsări, deoarece este un comportament natural. Vărsămintele nu pot fi prevenite absolut, dar acești pași vor reduce probabilitatea unei probleme de sănătate:

  • Furnizați-vă pasărea cu o dietă adecvată pentru specia, dimensiunea și vârsta. Dacă nu sunteți sigur de exact ce alimente este cel mai bun pentru animalul dvs., adresați-vă medicului veterinar.
  • Monitorizați-vă cu atenție pasărea atunci când este în afara cuștii, asigurându-vă că nu ingerați elemente care ar putea provoca blocaj.
  • Monitorizați cu atenție împrejurimile păsărilor dvs. atât în ​​interiorul, cât și în afara cuștii, pentru a fi sigur că nu există potențiali pericole de sufocare sau substanțe toxice în zonă.

În plus, păstrați un ochi cu grijă pe pasăre și verificați cușca când îl curățați. Dacă observați semne de vărsături, spre deosebire de regurgitare, luați-vă pasărea la veterinar cât mai repede posibil. În timp ce problema poate fi benignă, poate fi, de asemenea, un semn timpuriu al unei probleme potențial grave.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cum fac păsările?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Semne de boală în păsările de companie. Merck Manual veterinar.

  2. Comportamentul sexual la păsări. VCA Spitale de animale.

  3. Păsări de companie. Merck Manual veterinar.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vărsături sau regurgitări în păsările de companie